Hamaney emretti! Derhal hazırla ve bana gönder

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye yazmış olduğu mektup İran medyasında geniş yer buldu. Haber kaynakları, Hamaney’in söz konusu mektupta uzun zamandır normal haline dönemeyen dolar ve altın fiyatları meselesini ele aldığı belirtiliyor.

Hamaney emretti! Derhal hazırla ve bana gönder
Hamaney emretti! Derhal hazırla ve bana gönder
GİRİŞ 06.07.2018 17:19 GÜNCELLEME 06.07.2018 17:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye hitaben yazmış olduğu mektupta kamuoyunda şüphe uyandıran döviz ve altın dağıtımı ile ilgili haberler hususunda endişelerini dile getirerek, Ruhani’den konuyu ele alması ve bu doğrultuda detaylı bir rapor hazırlayarak kendisine göndermesini istedi.

İRAN'DA DOLAR VE ALTIN FİYATLARI FIRLADI

 

 

İran piyasası son aylarda dolar ve altın fiyatlarının tırmanışlarına tanık oldu.

Hükümet çözüm yolu olarak bu doğrultuda resmi dolar fiyatının 4 bin 200 tümen olduğunu açıklayarak, belirli koşullar çerçevesinde ithalatçıların bankalardan devlet fiyatına göre döviz alabileceklerini bildirdi.

Söz konusu kararın ardından İranlı yetkililerce yapılan açıklamaya göre, birçok ithalatçı fırsattan yararlanarak, 4 bin 200 tümenlik dolar alıp, ürünlerini kara borsadaki dolar fiyatlarına göre satışa çıkardı. Bir diğer konuysa devletin belirttiği dolar fiyatlarından yararlanan ithalatçılardan bir kısmının, ürünlerini aldıktan sonra ürünleri depoya aktarıp, dolar piyasasındaki belirsizliği bahane ederek ürünlerini satışa çıkarmaması.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Ruhani kukla ulkeyi asıl yöneten Hamaney irani bu hale getirende kendisi şimdi sucu ruhaniye atiyor ulkeyi babasının malı gibi kullanıyor
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Hamneyi gitsin önce kendi oğullarının İran halkında çaldıkları Güney Afrikadaki depolanan paralarını İrana geri getirsin. Yalancı bu adam. Dini malzeme etmiş halkı soyup soğana çevirmiş
    Cevapla
  • Ayetullah DEGIL!!! 5 yıl önce Şikayet Et
    Bikmadan usanmadan yazacagim! Bu adamlarin hicbiri Ayetullah degil, Iran Dini lideri der gecersiniz. ciddi yanlislik var, Ayetullah Allah in ayeti, alameti demektir. Ehli sunnet icin bu kisiler Ayetullah degil dir, ekseriyeti Ehli sunnet olan bir toplumda bu yanlisi yapmamak lazim artik.
    Cevapla
  • haydar haydar 5 yıl önce Şikayet Et
    abd yi ve israili kınıyorum lanetliyorum
    Cevapla
  • Büyük Savaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda israil suriyeyi komple sahiplenmeye çalışıyor. Oraya tank yığınağı yapıyor. Bu ne demek? İsrail suriyeyi sahiplendikten sonra abd nin irana saldiracaginin işaretidir. 11 ay sonra ABD irana saldiracak . Fakat bir miktar şiiliyi katlettikten sonra abd savaşı kaybedecek. Sonra irani destekleyen rusya avrupaya saldiracak taş üstünde taş bırakmayacak. Sonra savaş tüm dünyaya yayılan korkunç bir savaşa dönüşecek. Peygamberimiz Hadislerde bildiriyor bunları
    Cevapla
  • zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    çok film izliyorsun kardeşim
    Cevapla
  • Büyük Savaş 5 yıl önce Şikayet Et
    "Beytu'l Makdis'in imarı Yesrib'in harabıdır. Yesrib'in harabı melhamenin (savaşın) çıkmasıdır. Melhame İstanbul'un fethidir, İstanbul'un fethi Deccal'in çıkmasıdır! buyurdu. Sonra elini (Rasûlullah), konuşmakta olduğu kimsenin ( Muaz'ın) dizine vurdu ve: 'Senin burada oturuyor olman nasıl gerçekse, bu söylediğim de öyle gerçektir.' buyurdu." ( ebu davud)
    Cevapla
  • Büyük Savaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Buhari Muslim ve diğer hadis kitaplarında var.
    Cevapla
  • ERCAN 5 yıl önce Şikayet Et
    kaynak ne? kütübü sitteden birinde dahi var mı? SAHİHİ BUHARİ, SAHİHİ MÜSLİM.... en seçkin hadis alimlerine ait 6 büyük hadis kitabı
    Cevapla
  • Kizildereli 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudi arabistana ne olacak acaba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?