Sadr çağrı yaptı! 'Tüm ilişkileri kesin'

Irak'ta seçim birincisi ve Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ülkedeki siyasi gruplardan, hükûmet kurma çalışmalarında ABD ve komşu ülkelerle görüşmelerini kesmelerini istedi.

Sadr çağrı yaptı! 'Tüm ilişkileri kesin'
Sadr çağrı yaptı! 'Tüm ilişkileri kesin'
GİRİŞ 09.07.2018 15:38 GÜNCELLEME 09.07.2018 15:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sadr, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm siyasi grupların, hükûmet koalisyonları ve sonrası için ABD ve komşu ülkelerle görüşmeleri kesmesi gerekiyor. Bunlar, biz Iraklıların iç meseleleridir başkalarının değil." ifadesini kullandı.

Seçim yarışını kazanan tüm siyasi grupların mezhepsel ve hizipçilik esasına dayanan koalisyon çalışmalarını sonlandırmasını da isteyen Sadr, "Mezhep, ırk ve hizipçilik üstü hükûmet koalisyonu kurulmasına hazırım." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Sadr, daha önce yaptığı açıklamada, "Irak’ın ne doğu ne batı ne kuzey ne de güneyden, sınır ötesinden yönetilmesine izin vermeyiz." görüşüne yer vermişti.

Açıklamasında, ülkenin ulusalcı Iraklılar ve hizipçilik üstü koalisyonlarla yönetileceğini belirtmişti. İran'a karşı mesafeli ve zaman zaman eleştirel tavırlarıyla bilinen Sadr’ın bu açıklaması, ülke üzerindeki nüfuzu ve hükûmet kurma çalışmalarına yönelik baskısı yüzünden İran’a karşı yapıldığı şeklinde yorumlanmıştı.

İran'ın Sadr'a, kendisine yakın Şii gruplarla koalisyon kurma baskısı uyguladığı ifade ediliyor. Irak'ta 12 Mayıs’ta yapılan genel seçimlere, şaibe ve düşük katılım damga vurmuştu. Ülkede seçimlerin yapıldığı tarihten bu yana henüz hükûmet kurulamadı.

YORUMLAR 5
  • Talat 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüzünde bir gram nur varmı
    Cevapla
  • hic suphem yok 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD İSRAİL HİZMETKARİ bir munafikda bu
    Cevapla
  • islam 5 yıl önce Şikayet Et
    bir hainde bu
    Cevapla
  • bugün ayın 24 ü 5 yıl önce Şikayet Et
    ipinin kimin elinde olduğu yakında ortaya çıkar aşağılık Uşak seni.
    Cevapla
  • Kafka 5 yıl önce Şikayet Et
    Hee yav he abd höst dese tamam abi dersin ülkendeki abd askerlerini çıkart önce
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu