İngiltere'de büyük kaos! İstifalar peş peşe...

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış (Brexit) müzakerelerini yürütmekle sorumlu bakanı Daniel Davis'in istifasının ardından, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da istifa etti.

İngiltere'de büyük kaos! İstifalar peş peşe...
İngiltere'de büyük kaos! İstifalar peş peşe...
GİRİŞ 09.07.2018 17:04 GÜNCELLEME 09.07.2018 18:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Fransız haber ajansı AFP'nin son dakika ile duyurduğu habere göre, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson istifa etti.

İSTİFASI MAY TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, Johnson'un görevinden istifa ettiği bildirildi. Açıklamada Johnson'un bugün öğleden sonra istifasını İngiltere Başbakanı Theresa May'e sunduğu ve istifanın kabul edildiği kaydedildi.

Bu sabah ise, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış (Brexit) müzakerelerini yürütmekle sorumlu bakanı Daniel Davis görevinden istifa etmiş, yerine İskan ve Planlama Bakanı olarak görev yapan Dominic Raab getirilmişti.

 

 

İngiltere çalkalanıyor! İstifa etti

 

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin AB'den çıkış müzakerelerini yürüten Brexit Bakanı David Davis ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın istifa etmesine ilişkin, "Siyasiler gelir ve giderler ancak insanlar için yarattıkları sorunlar kalır" dedi.

Tusk, sosyal medyadaki resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Siyasiler gelir ve giderler ancak insanlar için yarattıkları sorunlar kalır. Tek üzüldüğüm husus, Brexit düşüncesi Davis ve Johnson ile beraber gitmedi. Ama... Kim bilir?" ifadelerine yer verdi. 

BREXİT SÜRECİ

İngiltere, Haziran 2016'da yapılan referandumla yüzde 48'e karşı yüzde 52 oyla AB'den ayrılma kararı almış, 29 Mart 2017'de de Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesini işleterek ayrılık sürecini resmen başlatmıştı.

Haziran 2017'de başlayan müzakereler için AB Komisyonunun Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier ve dönemin İngiltere Brexit Bakanı David Davis başkanlığındaki teknik ekipler görevlendirilmişti. İngiltere'de David Davis'in istifasıyla boşalan Brexit Bakanlığına bugün Dominic Raab'ın getirildiği açıklanmıştı.

Taraflar, geçen yılın sonunda vatandaş haklarının da aralarında yer aldığı bir dizi konuda ön anlaşmaya varmıştı.

Son aşamada, tarafların gelecekte inşa edecekleri ticari ilişkiler, dış politika, terör ve uluslararası suçla mücadele, savunma ve güvenlik konularında iş birliğine yönelik müzakereleri devam ediyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • İron 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyada her ülke yıkılır yok olur (türkler hariç) ama İngiltere'ye bir şey olmaz. adamlar dünyayı sömürdü ve hala yönetim onlarda.
    Cevapla
  • abc 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin..Amin..Amin..
    Cevapla
  • ottoman 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha beter etsin inşallah.
    Cevapla
  • Kurt Bey 5 yıl önce Şikayet Et
    beter olun inşaallah
    Cevapla
  • Murat Sahin 5 yıl önce Şikayet Et
    bakalim Pound veya sterlin, dolar euro karsisinda deger kaybedecekmi? kaybetmez. adamlar milletci devletci. bizdekiler gibi kosup dolar euro almazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...