Müftü fetvayı verdi! Toprak satmak günahtır

Filistin Müftüsü Muhammed Hüseyin, "Düşmana toprak satıp savaş halindeki kâfire bağlılık gösteren İslam'dan çıkmış, Allah'a, rasülüne, dinine ve vatanına ihanet etmiştir" ifadelerini kullandı.

Müftü fetvayı verdi! Toprak satmak günahtır
Müftü fetvayı verdi! Toprak satmak günahtır
GİRİŞ 10.07.2018 14:39 GÜNCELLEME 10.07.2018 15:02
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Filistin Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Yahudilere Batı Şeria'dan toprak satın alma imkanı sağlayan İsrail parlamentosundaki görüşmelere karşı, Filistin Müftüsü Muhammed Hüseyin, Filistin topraklarının vakıf malı olduğuna, satışı ve düşmana vermenin haramlığına dair fetva yayınladı.

Hüseyin fetvasında şu ifadelere yer verdi: "Filistin toprakları vakıf malıdır, İslam hukukunda bu türden toprakların satışı ve düşmanlara verilmesi haramdır. Düşmanlara toprağını satan ya da bundan karşılık alan günah işlemiştir." 

 

 

Düşmanlara toprak satmanın ve komisyonculuk yapmanın küfre götüren amellerden sayıldığını belirten Hüseyin, bu işlemin bizlerle savaşan kâfirlere bağlılık demek olduğunu ve bunun İslam milletinden çıkmak anlamına geldiğini vurguladı. 

Hüseyin, "Düşmana toprak satıp savaş halindeki kâfire bağlılık gösteren İslam'dan çıkmış, Allah'a, rasülüne, dinine ve vatanına ihanet etmiştir" ifadelerini kullandı.

İsrail Yahudilere toprak satışına hukuki zemin hazırlıyor

İsrail parlamentosu yasama komisyonunda geçen pazar görüşülen yasa tasarısına göre, Yahudilerin Batı Şeria'dan toprak satın almaları kanuni düzenlemeyle mümkün hale getirilmek isteniyor. 

Son gelişme öncesinde Batı Şeria topraklarından yer satın alma imkanı Ürdün ya da başka bir Arap ülke vatandaşı olma şartına bağlıydı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 42
  • Kantar kasım 5 yıl önce Şikayet Et
    vaktinde satarken aklınız neredeydi Abdulhamid han hazretleri kanla alınan toprak parayla satılmaz derken bu günleri görerek diyordu siz neden sattınız
    Cevapla
  • ALPARSLAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle bende yabancıya mülk satışına karşıyım. Müsĺüman dahi olsa şehitlerimizin kanıyla sulanmış vatan toprağı satılamaz...
    Cevapla
  • vanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    aynı fetvayı Vanın yerlilerinede versin. arsalarını pkk=hdp'lilere satıp batıya göçüyorlar. sonrada Vandan hdp seçimde 1.parti çıkıyor
    Cevapla
  • ülküm 5 yıl önce Şikayet Et
    Mescidi aksa ve mescidi nebevinin etrafında aç ve perişan halde yaşadıkları halde evlerini satmayan Müslümanlar biliyorum,hatta bazı vakıflar bu insanlara bu yüzden yardım ediyorlar,gaçimlerini sağlıyorlar.
    Cevapla
  • Bilinmeyen 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler Filistin topraklarını sattırdılar yada işgal ettiler. Eğer evde kimse yoksa yahudiler evi işgal ederlerse ev onların oluyor. Peki burada arazisini yabancılara satan Türklere ne demeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı