Yunanistan'dan Rusya'yı kızdıracak hamle!

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan’dan 2 Rus diplomat sınırdışı edildi, 2 Rus diplomatın da ülkeye girişi yasaklandı.

Yunanistan'dan Rusya'yı kızdıracak hamle!
Yunanistan'dan Rusya'yı kızdıracak hamle!
GİRİŞ 11.07.2018 10:05 GÜNCELLEME 11.07.2018 11:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Atina'nın aldığı kararın gerekçesi olarak da Yunanistan’ın içişlerine müdahale niteliğinde eylemlerde bulunmaları ve ulusal güvenliği tehdit etmeleri iddiası gösterildi.

Haberde ''Atina'nın diplomatlara yönelttiği suçlamalar arasında bilgi toplama ve yayma, devlet görevlilerine rüşvet vermek yer alıyor'' ifadeleri yer aldı.

 

 

Kararın amacınınsa Rusya’nın Yunanistan’daki etkisini arttırma girişimlerine karşılık vermek olduğu iddia edildi.

Haberde Yunanistan’ın Rusya ile iyi ilişkiler geliştirmek, iki ülkenin dostluğuna katkıda bulunmak, hükümetler arası işbirliği ile ülkelerde bulunan sivil toplum kuruluşlarının birbiriyle etkileşimini arttırmak istediği; ancak bunun karşılıklı olarak toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına saygı ile mümkün olduğu görüşünü savunduğu vurgulandı.

Haberde Atina’nın her zaman, özellikle de İngiltere’de eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesi olayından sonra Rusya ile ilişkilerinde ihtiyatlı davrandığını, başka ülkeler gibi Rus diplomatları sınır dışı etme kararı almadığı ifade edildi.

Haberde yer alan bir diğer iddia ise Rusya’nın Balkanlarda Makedonya’nın isminin değiştirilmesi gibi bazı hassas ulusal sorunlara ve Yunanistan’ın çıkarlarına müdahale girişiminde bulunduğu oldu.

“Diplomatik kaynaklar Atina’nın kararının Rusya-Yunanistan ilişkilerini değil, tamamen sözkonusu 4 kişiyi hedef aldığını belirtiyor” ifadelerine de yer verilen haberde bir başka kaynağın da Rusya’nın karşılık vermesinin durumu daha da kötüye götüreceğini söylediği belirtildi. 

RUSYA'DAN JET CEVAP

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın 2 Rus diplomatı sınır dışı, 2'sine de ülkeye giriş yasağı kararına aynı şekilde cevap verileceğini bildirdi.

Bakanlık, gazetecilerin Yunanistan’ın Rus diplomatlara yaptırım kararı ile ilgili sorusu üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, ''Buna benzer durumların ardından misilleme tedbirler alınır.'' ifadesi kullanıldı.

Yunan Kathimerini gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, hükümet, "Yunanistan’ın milli güvenliğini tehdit edici hareketlerde bulunduğu" gerekçesiyle 4 Rus diplomattan 2'sine sınır dışı, 2'sine de ülkeye giriş yasağı kararı aldığını duyurmuştu.

YORUMLAR 5
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    cook guzel bu haber turkiyeye yarar boylece rusya cini yani alip kiprisa cikarma yapilirsa digerleri sahayi derhal terk ederler
    Cevapla
  • Palyaçipras 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanın talimatları brüksel'den gelir.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz babaları emretmiştir onlarda yapmıştır
    Cevapla
  • mad 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli ugurlu olsun,devamini bekliyoruz karsilikli.
    Cevapla
  • Dilaver 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi rusya yunanistana savaş aç
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı