Yunanistan ile Rusya arasında büyük kriz! Kovdular

Yunanistan'ın Rusya'ya bağlı iki diplomatı sınırdışı etme kararı aldığı aktarıldı. Kathimerini gazetesinin haberine göre, iki Rus diplomatın da ülkeye girişinin yasaklandığı ifade edildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın kararına aynı şekilde cevap verileceğini açıkladı.

Yunanistan ile Rusya arasında büyük kriz! Kovdular
Yunanistan ile Rusya arasında büyük kriz! Kovdular
GİRİŞ 11.07.2018 15:30 GÜNCELLEME 11.07.2018 16:35

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan’dan 2 Rus diplomat sınırdışı edildi, 2 Rus diplomatın da ülkeye girişi yasaklandı.

Atina’nın aldığı kararın gerekçesi olarak da Yunanistan’ın içişlerine müdahale niteliğinde eylemlerde bulunmaları ve ulusal güvenliği tehdit etmeleri gösterildi.

 

 

Haberde "Atina’nın diplomatlara yönelttiği suçlamalar arasında bilgi toplama ve yayma, devlet görevlilerine rüşvet vermek yer alıyor" ifadeleri yer aldı.

Kararın amacınınsa Rusya’nın Yunanistan’daki etkisini arttırma girişimlerine karşılık vermek olduğu belirtildi.

RUSYA'DAN JET CEVAP

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın 2 Rus diplomatı sınır dışı, 2'sine de ülkeye giriş yasağı kararına aynı şekilde cevap verileceğini bildirdi. Bakanlık, gazetecilerin Yunanistan’ın Rus diplomatlara yaptırım kararı ile ilgili sorusu üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, ''Buna benzer durumların ardından misilleme tedbirler alınır'' ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?