Irak hükümeti Bağdat'ta internet erişimini kesti

Irak'ın güneyinde başlayarak başkent Bağdat'a sıçrayan gösteriler nedeniyle hükümet şehirdeki internet erişimini kesti. Irak Milli Güvenlik Konseyi de Başbakan Haydar el-İbadi başkanlığında acil olarak toplandı.

Irak hükümeti Bağdat'ta internet erişimini kesti
Irak hükümeti Bağdat'ta internet erişimini kesti
GİRİŞ 14.07.2018 03:04 GÜNCELLEME 14.07.2018 03:34

Irak'ın güneyinde hizmet yoksunluğu ve elektrik kesintileri  nedeniyle devam eden halk gösterileri başkent Bağdat'a sıçradı.

Bağdat'ın batısındaki Şiilerin yoğunlukta yaşadığı eş-Şule bölgesinde  de vatandaşlar sokağa dökülerek hükümet karşıtı gösteri düzenledi. Göstericiler,  ana caddede toplanarak yetkilileri istifaya çağırdı.

 

 

Bazı kişiler, güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesi sırasında araç  lastikleri yakmaya başladı.
 
Irak güvenlik güçlerinin şehirdeki önlemleri artırdığı, hükümet  binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye çıkan yolları kapattığı görüldü.
 
Şehirdeki internet erişimi durduruldu
 
Öte yandan, Irak Milli Güvenlik Konseyi, Başbakan Haydar el-İbadi  başkanlığında ülkedeki durumu ele almak için acil olarak toplandı.
 
AA muhabirinin, Bağdat'ta hizmet veren internet firmalarından edindiği  bilgiye göre, ilgili bakanlık başkentte internet erişimini durdurdu.
 
Gösterilerin Bağdat'ın diğer bölgelerine de yayılmasından endişe  ediliyor.
 
Irak'ın güney kentlerindeki hizmet yoksunluğu ve elektrik kesintileri  sebebiyle başlayan gösteriler ise sürüyor. Göstericiler, bu kentlerdeki Şii parti  binalarını ateşe vermişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor