ABD basınında tam sayfa FETÖ uyarısı

ABD'de 150'ye yakın Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC), Washington Post gazetesine verdiği tam sayfa ilanda gazetenin okurlarına FETÖ hakkında uyarılarda bulundu ve elebaşı Gülen'in iadesini istedi.

ABD basınında tam sayfa FETÖ uyarısı
ABD basınında tam sayfa FETÖ uyarısı
GİRİŞ 16.07.2018 07:31 GÜNCELLEME 16.07.2018 07:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TASC, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılı sebebiyle ABD'nin en saygın gazetelerinden birisi olan Washington Post'a tam sayfa ilan vererek FETÖ hakkında uyarılarda bulundu.

İlanda, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara'da Meclis dahil olmak üzere çok sayıda devlet binasının hedef alındığına işaret edilerek, Türk halkının darbecilere karşı sokaklara çıkarak tanklara müdahale ettiğini ve 250'den fazla kişinin şehit edildiği ve iki binden fazla kişinin ise yaralandığı hatırlatıldı.

 

 

Darbecilere emirlerin ABD'nin Pennsylvania eyaletine bağlı Saylorsburg kasabasında yaşayan elebaşı Gülen tarafından verildiğini belirtilen ilanda, Gülen, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne 1993'te düzenlenen saldırıdan dolayı ABD'de tutuklu bulunan Şeyh Ömer Abdurrahman'a benzetildi.

İlanda, Şeyh Ömer Abdurrahman'ın hakkındaki suçlamalardan dolayı tutuklandığı, FETÖ elebaşı Gülen'in ise yargı karşısına henüz çıkmadığı kaydedildi.

Amerikalılardan Gülen'in iadesi için baskı yapmaları çağrısında bulunulan ilanda, örgütün ABD'de düzenlediği programlar hakkında da okurlar uyarıldı.

YORUMLAR 12
  • Sezgin 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd anladı ki onunla yola devam edilmeyecek.. Kendi halkı üzerinden gelmeye çalışıyor.. Reis e şirin görünme yolundalar.. Allah Razı olsun güzel insan RTE dan.. Biliyorlar ki bize verilir veril asılacak...
    Cevapla
  • eci 5 yıl önce Şikayet Et
    onu orda tutan abd nin üstünde bi güç var.... kendi adamını verirmi :)
    Cevapla
  • Kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk işadamları amerikada bir gazete ve tv satın alıp.Türkiyenin tezlerini yayınlasın reklamını yapsın.Lobi faaliyetlerine harcanan paralar buna harcansın.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    siyonist iti fetö.
    Cevapla
  • fan kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    bu vürüse format atılmazsa abd yide yakar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"