Uçaklar peş peşe indi... Halka akılalmaz uyarı

Gözler Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki kritik zirvede. ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya geliyor. İki lider Suriye ve İran başta olmak üzere birçok konuyu ele alacak.

Uçaklar peş peşe indi... Halka akılalmaz uyarı
Uçaklar peş peşe indi... Halka akılalmaz uyarı
GİRİŞ 16.07.2018 13:50 GÜNCELLEME 16.07.2018 14:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le düzenleyeceği zirve için Finlandiya’nın başkenti Helsinki'ye geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştireceği tarihi zirve için Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye geldi. Trump ve Putin zirve sonrasında çalışma yemeğine katılacak. İki lider ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

SURİYE VE İRAN İLK KONULAR

 

 

Zirvede gündemin ilk sıralarında ise Suriye ve İran var. Trump'ın hedefi Suriye'de istikrarın sağlanması için Rusya'nın desteğini almak ve İran'ın bölgeden uzaklaştırılmasını sağlamak.

Amerikalı ve Rus yetkililer görüşmede Suriye konusunda bir anlaşmanın çerçevesinin çizileceğine dair sinyaller veriyor. ABD'nin, İran'ın Suriye'deki askeri varlığının azaltılması karşılığında yıl sonuna kadar Suriye'den çekilebileceği belirtiliyor.

KUZEY KORE VE KIRIM DİĞER KONULAR

Ayrıca Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiası, nükleer silahsızlanma, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri faaliyetleri, Kırım'ın ilhakı ve Kuzey Kore de masada olacak. 

Zirvede Putin'in Kırım'ın ilhakı ile Ukrayna'daki askeri faaliyetleri nedeniyle Rusya'ya uygulanan bazı yaptırımların kaldırılmasını isteyeceği de aktarılıyor. 

FİNLANDİYA MEDYASINDAN TRUMP VE PUTİN'E ELEŞTİRİ

Öte yandan, Finlandiya’nın en büyük gazetesi Helsingin Sanomat, Trump ve Putin’in bugün Helsinki’deki zirveleri öncesi kentin her yerine yerleştirdiği 300 bilboardla mesaj verdi: "Sayın Başkan, özgür basın ülkesine hoş geldiniz"

POLİSLERDEN VATANDAŞLARA İLGİNÇ UYARI

Finlandiya'da Rusya ve ABD liderleri arasındaki tarihi zirveye çok az bir süre kaldı. Zirve öncesinde Finlandiya polisinin vatandaşlarına yaptığı uyarılar ise oldukça dikkat çekici bulundu. Polis, iki lider geçerken halktan pencereden bakmamalarını talep etti.

Finlandiyalı yayın kuruluşu Ilta-Lehti'nin aktardığına göre, polis "Camlardan dışarı sarkmayın, balkona çıkmayın, motosikletli konvoy geçerken pencereler kapalı olmalı. Uyarıların dikkate alınmaması ek tedbirlere yol açabilir" çağrısı yaptı.

YORUMLAR 4
  • Muhacir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir araya gelen iki kendini bilmez. Tek dertleri dünyaya daha fazla kan gözyaşı acı çektirmek. Siz asla galib gelemezsin iz . Allah var o herşeyi görüp gözeten ve sizin planınızın üzerinde size tuzak kurandir . Allah herşeye kaadirdir. O bizimle...
    Cevapla
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Açlık Oyunları film senaryosu gibi ,hakkaten özgür ülkeymiş. Sonraki ek tedbirler ne ola ki, acep keskin nişancılara balkonda el sallayan teyzeleri mi vurduracaksınız.
    Cevapla
  • Gaziantep 5 yıl önce Şikayet Et
    çok özgürmüş,pencereleri kapatma emirlerinden belli
    Cevapla
  • Sonnefesekadar 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne Rusya Ne Abede Ne İran Ne de başka bir Millet. Türkün Türkten başka dostu olmaz. Bunlar bizimle dost gibi görünen ancak esasında yılandırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?