Türkiye 'dengesiz bir komşu'... Nefret kustular

Yunan gazetesi Ekathimerini, Başkan seçilen Erdoğan ve Türkiye hakkında küstah ifadelerin kulllanıldığı iki analiz haber yayımladı. Türkiye'den "dengesiz komşu" diye bahsedilen o skandal yazılarda, darbecilere sahip çıkıldı.

Türkiye 'dengesiz bir komşu'... Nefret kustular
Türkiye 'dengesiz bir komşu'... Nefret kustular
GİRİŞ 18.07.2018 10:40 GÜNCELLEME 18.07.2018 11:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da yayın yapan Ekathimerini gazetesi Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandallarla dolu iki yazı kaleme aldı.

Gazete, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında var olan ilişkilerin zayıfladığı iddiası ortaya atılırken, Atina’nın Türkiye ile ilişkilerde yeni bir yaklaşım geliştirmeye ihtiyacı olduğu belirtildi. Halk tarafından sandıkta seçilen Erdoğan'ı kabul etmek zorunda olduklarının belirtildiği yazıda, Türkiye'nin iç ve dış baskılar altında olduğu ve bu sebepten ötürü Başkan Erdoğan'ın gerilim politikasına başvurduğu öne sürüldü.

 

 

SKANDALLARLA DOLU İLK YAZI

Tom Ellis imzalı ilk analiz yazısında, muhalefetin Erdoğan'a karşı bir alternatif üretmediği vurgulanırken, bazı ülkelerin Başkan Erdoğan'ı istemediği ancak bunların arasında Yunanistan'ın olmadığı dile getirildi.

Darbeci askerlere kucak açan ve iltica hakkı tanıyan Atina hükümetine sahip çıkılan yazıda, Yunanistan'ın doğru bir hamle yapıldığı aktarılırken, "Hiçbir AB ülkesi hukuku ihlal etmez. Çipras, Erdoğan’a darbeci askerlerin iadesine ilişkin bir güvence verseydi bu bir hata olurdu" ifadelerine yer verildi. 

AŞAĞILIK İFADELERİN KULLANILDIĞI İKİNCİ YAZI

Alexis Papachelas'ın kaleme aldığı bir diğer analiz yazısında ise, AB kapısının Türkiye'ye tamamen kapatıldığı ve bu yüzden, Atina'nın yeni bir Türkiye stratejisi belirlemesi gerektiği kaydedildi.

Sözde analiz yazısında, Erdoğan'ın iç ve dışta baskılar karşısında saldırganlaştığı küstahlığında bulunulurken, "Erdoğan'ın, Türkiye'nin dışından ya da içinden baskı gördüğünde, gerilimi arttırmaya eğilimli olduğunu" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye hakkında skandal ifadelerin kullanıldığı yazıda, Türkiye'den "dengesiz komşu" diye bahsedildi. AB ile Türklerin yeniden bir anlaşma zemini bulması halinde ise, Yunanistan'ın yeni bir yol bulması gerektiği kaydedildi.

YORUMLAR 27
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizans'ın fırıldak torunları , ülkemizde hiç bir dengesizlik yok. İstikrarlı bir şekilde düşman ve hainleri bertaraf ederek dengeli bir şekilde ilerliyoruz. Denyelik etmeyin ülke düşmanlarını bize teslim edin. Yoksa başkaca olur bunu bilesiniz. Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan gibi batmış bir ülkeyi ciddiye alıp onu rakip görenin aklına sasarim. Suriye'yi rakip görmek bile daha mantıklı.
    Cevapla
  • Ooooo 5 yıl önce Şikayet Et
    Önçelikde kendine bi hakimlik olsunda sonra konuşan’lardan ol !!
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    yünanın darbecileri methetmesi gayet doğal çünkü biz onlar için düşmanımın düşmanı dostumdur kategorisine giriyoruz! fakat bizim muhalefetimizde bizi aynı kategoriye koyması sıkıntı veriyor!
    Cevapla
  • Aliço 5 yıl önce Şikayet Et
    90 larda alay edenler dengesizliğimizden korkuyor ab nın beslemesi ezik ülkecik
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hakaret etmeleri bence bizim için hayra alamet, çünki kaybettikleri ve kaybedeceklerini anlayanlar hakarete başlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”