3. Dünya savaşını çıkaracak ülke! Ortalık karıştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le pazartesi Helsinki zirvesini gerçekleştirmesinin ardından ülkesine dönen ABD Başkanı Donald Trump, Fox News'a verdiği röportajda NATO'ya eleştirilerini devam ettirirken kurucu 5. maddeyi de sorguladı.

3. Dünya savaşını çıkaracak ülke! Ortalık karıştı
3. Dünya savaşını çıkaracak ülke! Ortalık karıştı
GİRİŞ 19.07.2018 15:40 GÜNCELLEME 19.07.2018 16:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

NATO'nun bir üyesine yapılmış saldırıyı tüm üyelere yapılmış kabul eden 5. madde, ittifak tarihinde sadece bir kez, o da ABD'ye yönelik 11 Eylül 2011 saldırıları sonrasında aktive edildi.

Buna rağmen Fox sunucusu Tucker Carlson ile Trump karşılıklı 5. maddeyi değerlendirdi.

 

 

"OĞLUM NİYE KARADAĞ'I SAVUNMAK ZORUNDA?"

Haziran 2017'de resmen NATO üyesi olan Karadağ için Tucker ''Benim oğlum niye bir saldırıdan savunmak için Karadağ'a gitmek zorunda olsun'' sorusunu yöneltti.

"BEN DE BUNU SORUYORUM"

''Ne demek istediğini anlıyorum. Ben de aynı soruyu sorup duruyorum'' karşılığını veren Trump, büyük tepki çeken sözlerine şöyle devam etti: ''Karadağ çok güçlü bir halkı olan küçük bir ülke... Çok kavgacı insanlar. Bu insanlar bir anda saldırganlaşabilir ve tebrikler, Üçüncü Dünya Savaşı'ndasınız.''

NATO'DAN SONRA AB HEDEFİ

Nüfusu 630 bin, asker sayısı 2 bin olan Karadağ'ın geçen yıl NATO'ya 29. üye olarak kabul edilmesine Rusya tepki göstermişti.

Moskova'yı iç siyasete ve seçimlere müdahale etmekle suçlayan ülkeler kervanına katılan ve bundan sonraki hedefi Avrupa Birliği (AB) üyeliği olan Karadağ'da Trump'ın açıklamaları büyük tepki topladı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 5
  • ben tek siz hepiniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Natonun son durumu: rezalet
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    abd abd dedikleri biraz nükleer biraz hayalet uçak. Askerlikleri tırt... Nato zaten son demlerini yaşıyor. Silah çeşitlilikleri bu yüzden önemli. Nato entegrasyonu diye hurdaları kaktırıyorlar.
    Cevapla
  • rüzgar gúlü 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yahudiler zaten 3.dünya savaşı istiyorlar.Merak etmeyin bekleyin peygamberin vaadi yakın yahudi müslüman savaşı olursa aģacın taşın arkasında bile olsa onlar arkama saklanmış burda diyecek ve müslümanlar onları bitirecek bu hadistir kıyametin büyük alametlerinden biri
    Cevapla
  • Ert68 5 yıl önce Şikayet Et
    Her Türk asker doğar siz kendiniz düşünün bizim natoya İhtiyacımız yok türk Devletleri tarih boyunca şan ve şerefle ayakta kalmıştır korede sizi kurtardık Vietnam da ezildiniz biz yokuz artık ruslar düşmanımız degil son iki yüzyıldir turk milletini Ruslarla savaştırdınız artık bitti.
    Cevapla
  • muammer 5 yıl önce Şikayet Et
    küçük lokmalar çabuk yenilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı