AB ülkesi çaresiz kaldı!Müslümanlar harekete geçti

İsveç'te 2 günde 8 bin 500 hektar ormanlık alan yandı. Hükümet, Avrupa Birliği ülkelerine yardım çağrısında bulundu, ülkedeki Müslümanlar ise yağmur duasına çıkma kararı aldı.

AB ülkesi çaresiz kaldı!Müslümanlar harekete geçti
AB ülkesi çaresiz kaldı!Müslümanlar harekete geçti
GİRİŞ 20.07.2018 09:02 GÜNCELLEME 20.07.2018 15:28
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsveç'te aşırı sıcakların neden olduğu orman yangınları devam ediyor. Devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, iki gün önce 80 noktada çıkan orman yangının bugün itibarıyla 35 noktada devam ettiği bildirildi.

AA'nın haberine göre, İsveç Sivil Savunma Dairesinden yapılan açıklamada, 20 bin hektarlık alanı tehdit eden yangınların şu ana kadar 8 bin 500 hektarlık ormanlık alanı yok ettiği ve zararın 600 milyon kron (yaklaşık 300 milyon lira) olduğu kaydedildi. Söndürme faaliyetlerinde tüm kaynakların seferber edildiği vurgulanan açıklamada, Norveç'ten getirilen 6 helikopter ile İtalya'dan ödünç alınan 2 Canadair CL 415 uçağın da çalışmalara katıldığı bildirildi.

 

 

Bu arada SVT'nin haberine göre, İsveç hükümetinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yardım çağrısında bulunduğu belirtildi. Bu kapsamda Fransa'dan iki yangın söndürme uçağının da bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

Meteoroloji kurumundan yapılan açıklamada ise ülkede son 66 yılın en sıcak yazının yaşandığı, aşırı sıcakların kuraklığa neden olduğu ve nisan-mayıs ayında yeterli yağış alamayan hububatın yüzde 60'ının biçilemeyecek durumda olduğu ifade edildi.

MÜSLÜMANLAR YAĞMUR DUASINA ÇIKACAK

Öte yandan İsveç'te uzun süredir yağmur yağmaması ve kuraklığın devam edecek olması nedeniyle ülkedeki Müslümanların cumartesi günü yağmur duası yapacakları öğrenildi. İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, AA muhabirine, başkent Stockholm'de, ülkede yaşayan Müslümanların katılımıyla, kuraklığın son bulması isteğiyle yağmur duası yapacaklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Yunes 5 yıl önce Şikayet Et
    Insallah dualari Kabul olmaz !! Cok dua ediyorum. Neden?? Bunlar zalim. Avrupaya göc etmisler
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki muslumanlar isvec icin ucar duada eder Turkiyede olsa basimiza bela olurlar iste hristiyan hayranligi boyle bir sey ...
    Cevapla
  • Bir olmak 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz kabul ettik ve teslim olduk ALLAH a hayir ve ser ALLAH tandir
    Cevapla
  • Günes 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah yağmur yağar.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Aradaki fark müslümanlar Allah’a el açıyor gayri müslimler Avrupa birliğine el açıyor yağmur için
    Cevapla
  • Erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    muhtesem bi yorum cok haklisin hak ile batıl arasındaki fark budur işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı