ABD'den rüşvet teklifi

ABD Başkanı Trump’ın Ortadoğu ekibinden üç isim, İsrail işgalini tanıması karşılığında Hamas’a rüşvet teklif etti. Washington Post gazetesinin sayfalarından yapılan ahlaksız teklifte şantaj da yer aldı. Hamas’ın İsrail’in varlığını kabul etmesinin akııllıca olacağını kaydeden üçlü, İsrail’i tanımamanın kötü sonuçları olacağını savundu.

ABD'den rüşvet teklifi
ABD'den rüşvet teklifi
GİRİŞ 21.07.2018 09:13 GÜNCELLEME 21.07.2018 09:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail, Filistinlileri yok sayarak ırk ayrımcısı bir rejimi yasalaştırırken ABD yönetimi İsrail işgalini tanıması karşılığında Hamas’a mali yardım vaad etti. ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu ekibi üst düzey danışmanı ve damadı Jared Kushner, Ortadoğu temsilcisi Jason Greenblatt ve ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Hamas’a çağrı yaptı. Washington Post gazetesinin sayfalarından yapılan çağrıda işgalci “İsrail’i tanıma” ve “saldırıları durdurma” karşılığında yardım ve Gazze’deki durumun düzeltilmesi önerildi.

PARA, TEHDİT VE ŞANTAJ

 

 

Trump’ın Ortadoğu ekibi, Hamas’ın iki İsrailli sivili ve iki İsral askerinin cesedini teslim etmesini de şart koştu. Para teklifi yapılan Hamas’ın tehdit de edildiği açıklamada “İsrail’in kuruluşunun ardından Hamas’ın İsrail’in varlığının kalıcı bir gerçeklik olduğunu kabul etmesi akıllıca olur” denilerek Hamas’ın İsrail’i tanımamasının kötü sonuçları olacağı savunuldu.

ULUSLARARASI TOPLUMA SUÇLAMA

ABD’nin tekliflerinin kabul edilmesi halinde Gazze’yeekonomik başarı” ve “güçlenen bir bölgesel ekonomi” vaad eden üçlü, uluslararası toplumu ise suçladı. Filistinlilere en çok ABD’nin yardım ettiğini iddia eden isimler, uluslararası toplumu “gerçekçi çözüm” teklif etmek yerine konuşmakla meşgul olduğunu yazdı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 15
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu koca seytanin gavurlarinla savasacak Tek Müslüman evladi var oda Türk Oglu Türk. Bunlarin Allahin izniyle beyinlede, kuvetlede hakkindan geliruk daaaa...
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyemiz Itraili derdest etmeli. Gilisli ve Gazzeli kardeslerimize topraklarini geri vermeli. Ayrica Turkiyemizdeki suriye vatandaslarini iyi yakin takibe aldigimizi umidediyor ve aralarinda Islami yasayan aileleride Gazze ve filistine transfer edilmelerinin dogru bir karar olacagini dusunuyorum. Boylelikle Musluman kardeslerimizin itrail karsisinda nufuslari yeniden yukselmis olacaktir.
    Cevapla
  • tepki 5 yıl önce Şikayet Et
    Hamas???!!!!
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Amerikan Gazetelerinin tamami Israilli ve Siyonistlerin elindedir..hersey Israile hizmet eder.
    Cevapla
  • KULAKSIZ MİROO 5 yıl önce Şikayet Et
    bu hamas israil yanlısı demedi demeyin israil ile işbirliği yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Şukri’yi ağırladı
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı