Ucu bucağı yok! Bir ülkeyi ayağı kaldıran gelişme

Dünyanın farklı bölgelerinde büyük bir tartışma yaratan Uber, İspanya'da büyük bir gösteri hareketini başlattı. Son dönemde farklı ülkelerde başlayan Uber karşıtı gösteriler, İspanya'nın neredeyse tamamına yayıldı. İspanyol taksiciler, geçen Barcelona'da başlayan Uber karşıtı göstericilere destek olarak kontak kapattı.

Ucu bucağı yok! Bir ülkeyi ayağı kaldıran gelişme
Ucu bucağı yok! Bir ülkeyi ayağı kaldıran gelişme
GİRİŞ 30.07.2018 15:16 GÜNCELLEME 30.07.2018 15:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye’de de büyük bir tartışmanın fitilini alevleyen Uber, İspanya’da da benzer bir tartışmayı başlattı. Geçen hafta İspanya’nın popüler kentlerinden Barcelona’da yüzlerce Barcelonalı taksici meydanlarda ve caddelerde gösteri düzenlemiş, Uber taksilerine saldırmıştı.

Bugün Uber’in kullanıldığı İspanya’nın diğer kentlerinden de Barcelonalı taksicilere destek geldi. 25 Temmuz’da başlayan gösterilerin devamı niteliğindeki bu gösteriler Valencia ve başkent Madrid’de geniş bir kalabalıkla tamamlandı. Uber ile birlikte Cabify uygulamalarına karşı olan binlerce taksici kontak kapatarak caddeleri ve yolları kapattı.

 

 

İspanya’da yasa gereği Uber ve Cabify sürücüleri tek bir lisans alarak çalışabiliyor. Öte yandan İspanya’daki taksicilerin yaklaşık 30 lisans alması gerekiyor.

YORUMLAR 1
  • Aziz Altıntaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Uberin ülkemizde kesinlikle çalışmasına izin verilmemeli verilse bile normal taksiciden ne isteniyorsa onlardanda fazlasıyla istenmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...