Oyuncağıyla oynuyordu! Hasta genci polis öldürdü

İsveç'in başkenti Stockholm'de elinde oyuncak silahla evden kaçan 20 yaşındaki down sendromlu Eric Torel, polis tarafından vurularak hayatını kaybetti.

Oyuncağıyla oynuyordu! Hasta genci polis öldürdü
Oyuncağıyla oynuyordu! Hasta genci polis öldürdü
GİRİŞ 03.08.2018 09:58 GÜNCELLEME 03.08.2018 09:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Expressen gazetesinin haberinde, down sendromlu ve otistik Eric Torel'in, elindeki oyuncak silahı nedeniyle İsveç polisi tarafından öldürüldüğü belirtildi. 

Gazeteye açıklama yapan gencin babası Ricart Torel, oğlunun gece yarısı evden kaçtığını ve konuya ilişkin polisten yardım istediklerini söyledi.

Polislerin elinde oyuncak silah bulunan oğluna kurşun yağdırdığını kaydeden baba, ''Elindeki oyuncak için oğluma ateş etmişler. Üç polisin kurşunu oğlumun karnına isabet etmiş'' ifadesini kullandı.

Anne Katarina Söderberg de oğlunun konuşamadığını, sadece ''Anne'' diyebildiğini aktararak, ''Oğluma hayatında ilk defa oyuncak bir silah hediye edildi. O silah da oğlumun sonu oldu" dedi.

Polislerin oyuncak bir silah için oğlunu karnından vurmak yerine onu durdurmak için ayağına nişan alabileceklerini belirten anne, hayatlarının alt üst olduğunu söyledi.

Özel Savcı Martin Tiden, polisler hakkında görevi kötüye kullanmadan soruşturma başlatıldığını belirterek, polislerin de görev başındaki memurları silahla "tehdit ettiği için" gençten şikayetçi olduğunu aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    3.sayfa haberlerine bakınca ülke insanlarının hali ortaya çıkar.
    Cevapla
  • Suat 5 yıl önce Şikayet Et
    Korkak batı polisi, polis olsalarda ancak korkakların yapacağı hareketleri yapıyorlar buda onların ne kadar korkak olduğunun göstergesi ölen gencin ailesine sabır diliyorum
    Cevapla
  • yoldaş 5 yıl önce Şikayet Et
    iyide arkadaş bizde emniyet güçlerine gerçek silahla ateş ediliyor bizimkiler karşılık verince orantısız güç kullanılıyor diye yaygara yapan avrupa şimdi ne der acep. ne diyecek polis kendini savundu diyecek
    Cevapla
  • insan 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen iki yüzlü avrupa ve abd
    Cevapla
  • Kanunlar geçerli 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanun avrupada işliyor, silaha bizdeki gibi kesinlikle af yok, malesef burada bir kaza oldu ama kimse silah almayı göze alamıyor, avrupada.
    Cevapla
  • ibo wien 5 yıl önce Şikayet Et
    o polisi infaz edecen onun gibi oyle dusunen akrabalarinida infaz edecen aklimdan baska birsey gecmiyor butun dunyaya idam idam idam...
    Cevapla
  • luck 5 yıl önce Şikayet Et
    psikolog Allah cc emri heryerde gecerlidir.kisasta hayat vardir.anlayana
    Cevapla
  • Psikolog 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa görmüş bi adama böyle dar görüşü yakıştıramadım, konuyu tam bilmeden tüm dünyaya idam dilemek şahsın dünyası bozuk olduğunun bir göstergesidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor