ABD çalkalanıyor! Trump'ı bitirecek gelişme

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, ülkenin yoksulluk durumu konusunda halka yanlış veya eksik bilgiler verdiği ortaya çıktı.

ABD çalkalanıyor! Trump'ı bitirecek gelişme
ABD çalkalanıyor! Trump'ı bitirecek gelişme
GİRİŞ 03.08.2018 21:48 GÜNCELLEME 03.08.2018 21:49
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Foreign Policy'de yer alan habere göre ABD yönetimi, mayıs ayında Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin yayımladığı ülkenin yoksulluk oranını gösteren rapora itiraz ederek, ülkenin yoksulluk seviyesi konusunda yanlış ya da eksik bilgiler paylaştı.

Habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığının söz konusu BM raporuna karşılık yayımlanan açıklamaya ait belge ve maillere ulaşıldı.

 

 

Belgelerde, Trump yönetiminin yayımladığı karşıt açıklama konusunda başvurulan ekonomistler, yönetimin sunduğu rakamların doğru olup olmadığını sorguladı ancak bu kişilerin yorumları yayımlanan raporda ya silindi ya da yumuşatıldı.

Sonuçta, BM raporuna karşılık olarak yayımlanan açıklamada halkı yanlış yönlendiren veriler kullanıldı ve ABD ekonomisinin iyimser bir resmi çizildi.

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanları Konseyinden bir yetkili, söz konusu açıklamada yer alan "ABD ekonomik büyüme ve refah konusunda yeni bir döneme  giriyor." ifadesi için, bu dönemin Obama döneminde başladığını ve 1-2 yıl içinde  sona ereceğini bu nedenle bu kısmın açıklamada yer almaması gerektiğini belirtti.  Ancak yetkilinin bu tavsiyesi göz ardı edildi ve ifade açıklamada kullanıldı.

MAAŞLAR KONUSUNDA YANLIŞ BİLGİLER PAYLAŞILDI

Ayrıca, maaşların arttığına dair bir ifadeye karşılık olarak başka bir  yetkilinin "Yöneticiler harici maaşlar artmadı." diye yazdığı kısım da açıklamada yer almadı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, mayıs ayında yayımladığı raporda, 40 milyon Amerikalının yoksul olduğunu ve 5 milyondan fazla insanın "Üçüncü Dünya Ülkesi şartlarında" yaşadığını belirtmişti.

Raporda, sosyal harcamalardaki vergi kesintilerinin ülkedeki eşitsizliği artırdığına işaret edilerek, Trump yönetiminin ekonomik politikaları sert bir şekilde eleştirilmişti.

BM raporu, ABD Nüfus Dairesi yoksulluk verilerine dayanmasına rağmen, ABD yönetiminin sert eleştirilerine maruz kalmıştı.

YORUMLAR 27
  • Cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Trump Ordu sana karşı, Basın sana karşı,Merkez bankası Amerikanın bile değil, Sen neyin başkanısın?
    Cevapla
  • Dick Dur! 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye Dik durdukca Bu dolar hep artacak hep>>>>>>
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san? .. Yakında göreceksin? Doları artıyormu artmıyormu?..Rusya,Çin,Hindistan, ve bir çok Ülke Dolara savaş açmış durumda Dolar bir gün sıradan bir para haline gelecek.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Entropi yasası geregi herseyin bir baslangici ve bir sonu var.. Nice imparatotluklar coktu, nice devletler parcalandı.. nice milletler yok olup gitti...
    Cevapla
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump ın seçilmesi çok iyi oldu. ABD nin tüm dünyadaki durumu öncesine göre çok değişti. Bu değişim iyi mi kötü mü? Bu değişim tüm daünya için iyi oldu. ABD nin gerçek yüzünü gördük. Ne kadar güvenilir tüm dünya gördü.
    Cevapla
  • Er ka 5 yıl önce Şikayet Et
    Her ülke siyasi yönetimleri her zaman şirin görünmek için böyle yollara baş vurur. yani gerçek gösterildiği gibi değildir. İyiki bizim ülke yönetimi böyle yollara tevessül etmiyor galiba. Bu chp ta oralara el atmış galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası