Trump’tan 558 günde 4 bin yalan

Amerikan medyası ile Trump arasındaki savaş büyüyor. WP gazetesi Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana 4 bin 229 yalan haber ve asılsız bilgi yaydığını hesapladı.

Trump’tan 558 günde 4 bin yalan
Trump’tan 558 günde 4 bin yalan
GİRİŞ 04.08.2018 07:16 GÜNCELLEME 04.08.2018 07:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'a çıktığı 558 günden bu yana 4 bin 229 kez yalan haber ya da yalan bilgi yaydığı ileri sürüldü. The Washington Post gazetesi, başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana Trump'ın konuşmaları sırasında söylediklerini veya Twitter hesabından paylaştığı bilgileri kendilerine ait olan The Fact Checker yani doğrulama tekniği ile karşılaştırdı. Trump'ın yalan iddialarında son iki ay içerisinde 978 artış olduğuna dikkat çekildi. Trump'ın bu süreçte günde ortalama 16 kez temelsiz iddiada bulunduğu belirlendi.

MEKSİKA KONUSU ZİRVEDE

Başkanlığının ilk yılında 2 bin 140 yanlış bilgi yaymakla suçlanan Trump'ın en yüksek oranı ise geçtiğimiz iki ayda gerçekleştirdiği belirlendi. Habere göre 5 Temmuz ise en çok yalan haber yaydığı gün olarak kaydedildi. Trump'ın bazı asılsız iddiaları defalarca kez tekrarladığına dikkat çekilen haberde, tekrar tekrar ileri sürdüğü yalan iddialarının 150'yi geçtiği belirtildi. Haberde ayrıca, Trump'ın asılsıız iddialarının üçte birinin ekonomik ve ticari meseleler ile ticari anlaşmalar konusunda olduğuna vurgu yapılırken bu rakamın 432'yi bulduğu ifade edildi. Trump'ın en asılsız payşalımlarından birinin Meksika'daki göç konusunda olduğu belirtildi.

TRUMP DA MEDYAYI SUÇLUYOR

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin muhalif medya organlarına yönelik öfkesi dinmiyor. Muhalif medyayı yalan haberlerle itham eden Trump son olarak Pensilvanya eyaletinde düzenlediği mitinginde (solda) CNN ve diğer medya organlarına saldırdı. Medyayı yalan ve iğrenç haberler yaymakla suçlayan Trump daha önce de Twitter hesabından 'yalan haber ödüllerinin kazananlarını' açıklamıştı. Trump'ın yalan haber ödülünün birincisi, New York Times gazetesinde köşe yazan ekonomist Paul Krugman olmuştu. Amerikalı liderin hedefinde yer alan diğer haber kuruluşları arasında ise ABC, CNN, NYT ve WP başı çekiyor.

YORUMLAR 12
  • İsmail Kalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç değilse basın özgürce yazabiliyor.
    Cevapla
  • habib akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    ....YARABBİ.yardımın ne zaman bu cebbarlık yapan amarikara gönder artık ebabil kuşlarını onların zalimlerine ivedilikle öyle bir bela indirki bellerini doğrultamasınlar ciyerleri parçalansın.içimiz yanıyor serinlet artık.çaresiziz sana yalvarıyoruz.EY ALAMLERİN RABBİ ZÜL CELALİ VEL İKRAM OLAN ALLAHIM.SAYISINI SEN TAKDİR ET ONCA AMİN.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    sarıdır marıdır ama yalancının şahıdır. Allahın laneti üzerine olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar uğraşırsa uğraşsın bizimkilerin rekorunu kıramaz.
    Cevapla
  • Oflu 5 yıl önce Şikayet Et
    abd birgün inşallah çökecek. Bunca müslümanın ahı yerde kalmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor