Almanya'dan itiraf geldi: Maalesef plansızdı!

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil, "Alman çoğulcu toplum artık ırkçılık sorununu görmezden gelemez veya küçümseyemez." dedi.

Almanya'dan itiraf geldi: Maalesef plansızdı!
Almanya'dan itiraf geldi: Maalesef plansızdı!
GİRİŞ 05.08.2018 16:46 GÜNCELLEME 05.08.2018 16:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Almanya'da Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil, Almanya'nın inkar edilemez bir ırkçılık sorunu olduğunu söyledi.

Weil, Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, eskiden Güney Afrika’nın ve Nazi Almanyasının ırkçı devletler olduğunu belirterek, Federal Almanya’nın ırkçı bir devlet olmadığını ifade etti.

Herkesin yasalar karşısında eşit görüldüğü Almanya’nın bir hukuk devleti olduğuna işaret eden Weil, "Ancak Almanya’da inkar edilemez bir ırkçılık sorunu var.” dedi.

Göçmenlere karşı artan güvensizliğin ve toplumun bazı yerlerinde kabul görmemelerinin kendisini üzdüğünü belirten Weil, göçmenlere komşularının selam vermediğini, markette şüpheyle bakıldığını kaydetti.

Göçmen sorunlarının tartışılması gerektiğini vurgulayan Weil, "Alman çoğulcu toplum artık ırkçılık sorununu görmezden gelemez veya küçümseyemez. Almanya’daki insanların çoğunluğu toplumda adil ve dostane bir havanın olmasını istiyor. Ben buna inanıyorum. Bunun için aktif şekilde bir şeyler yapmak gerekir." ifadelerini kullandı.

Siyasetçilerin de üzerlerine düşen sorumlulukları olduğuna değinen Weil, "Siyasetin güveni ve emniyeti sağlaması lazım. Bu, Angela Merkel’in sığınmacı politikasında başlangıçta yoktu. Maalesef Merkel plansızdı." dedi.

Weil, Şansölye Merkel’in sığınmacı krizinde hatalarını kabul etmek yerine uzun bir dönem haklı olduğu konusunda ısrar ettiğini savundu.

Başbakan Merkel’in liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ile İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in başkanlığını yaptığı Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partileri arasında bir ay önce iltica konusunda yaşanan ve koalisyon krizine dönüşen görüş ayrılığını da eleştiren Weil, "Seehofer ve (Bavyera Eyaleti Başbakanı) Markus Söder fütursuzca Almanya için Alternatif (AfD) partisinin işini yürüttü. Bunu çirkin buluyorum." ifadelerini kullandı.

Türk asıllı futbolcu Mesut Özil’in yaklaşık iki hafta önce Alman Milli Takımı’ndan ırkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle ayrılmasından sonra ırkçılık ve göçmenlerin uyumu konusunda ülke genelinde tartışma başlamıştı.

YORUMLAR 9
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Aşağı Saksonya Irkçı insanlar sebebi ile Aşağılık Saksonya olmadan et atılması gerek demeye çalışıyor
    Cevapla
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    siz ppkyi fetöyu ve tüm teroristleri iyi besleyin simdide sonrada onlarin hedefi olacaksiniz sizi bitirecekler
    Cevapla
  • Osmanli Türkj 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin yasalar Karsisinda esit görüldügü Almanya bir hukuk devleti deyildir.Bu Kanun kitaplarda yaziyor ama bunu uygulamiyorsunuz.
    Cevapla
  • Türkiye Sevdalisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardes Hitlerin Torunu bunlar Almanya bir Faşist polis Devletidir. NOKTA
    Cevapla
  • ferhat s 5 yıl önce Şikayet Et
    >Herkesin yasalar karşısında eşit> güldürmeyin beni, zamaninda bana 10 000 mark ceza kestiniz:NE IFADEM ALINDI ,NEDE MAHKEMEYE CIKTIM. hic birseyden haberimiz yokken ben izindeyken eve mahkemeden ceza gelmis, izinde oldugum icin ve 14 gün icinde itiraz edemedigim icin adami bicaklamaktan 10 000 mark ceza verdiniz. delil olmadigi halde zamani gectigi icin hic birsey yapamadik. sizin adaletinize tukureyim ben.
    Cevapla
  • hersey hikaye 5 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle yalan her ne kadar alman anayasasinin 3. maddesinde teorik olarak, herkes yasa önünde esittir dese de uygulamada öyle degil. bizzat ben kendim bu ayrimciligi yasadim ve yüzüme karsi söylediler. anayasada öyle yazabilir ama bu esitlik sadece alman kökenliler icindir diye.. önemli olan yasada yazmasi degil, onun nasil yorumlandigi ve nasil uygulandigidir. avukatlar ve hakimler o maddeleri cok farkli yorumluyor malesef. sen türksen istersen alman vatandasi ol, gene de türksün...bunu degistiremezsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma