Mangal yaktı diye 11 bin 400 TL ceza yedi!

İsveç'te mangal yakma yasağına uymayan 42 yaşındaki bir kişiye, 19 bin 500 kron (yaklaşık 11 bin 400 lira) ceza kesildi.

Mangal yaktı diye 11 bin 400 TL ceza yedi!
Mangal yaktı diye 11 bin 400 TL ceza yedi!
GİRİŞ 07.08.2018 18:18 GÜNCELLEME 07.08.2018 18:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Skone bölgesinin Ahus kentinde kendi bahçesinde mangal yakarken polis tarafından yakalanan 42 yaşındaki bir kişi, hatasını kabul ederek 19 bin 500 kron para cezasını ödemeyi kabul etti.

SVT'ye konuşan söz konusu kişi, bahçede mangal yakma yasağı getirildiğini duymadığını belirterek ''Hatamı kabul ediyorum. Savcı hakkımda Sivil Savunma Yasası'nı ihmal etmekten 19 bin 500 kron ceza içeren dava açtı. Ben de cezayı direkt kabullenerek ödeyeceğimi belirttim.'' ifadelerini kullandı.

ATEŞLİ PİKNİK YAPMAK ÜLKE GENELİNDE YASAKLANMIŞTI

Aşırı sıcaklar nedeniyle çıkan orman yangınlarıyla mücadele için ülke genelinde 30 Ağustos'a kadar ateş yakarak piknik yapmak ve mangal yakmak yasaklanmıştı. Yasağa uymayanların 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı duyurulmuştu. 

Bu arada İsveç Sivil Savunma Dairesi, ülkede son bir ayda 25 bin hektarlık ormanın yandığını açıkladı. Yangının yaklaşık 900 milyon kron (yaklaşık 530 milyon lira) hasara yol açtığı tahmin ediliyor. 

YORUMLAR 6
  • ŞEMS 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da kanun çıkarırlar ve arkasını takip ederler, bizde ise ismet İnönü taktiği var siz kanunu çıkarın 20 sene sonra işler. kanunla levhayı koyarlar herşey değişir o levha oradadır değişmez.
    Cevapla
  • Serra 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar böyle uygulatılır işte bizim ülkemizde suçlular resmen ödüllendiriliyor canına okuyacan kanuna uymayanın!
    Cevapla
  • ....61 5 yıl önce Şikayet Et
    fransada hic bir mevsimde hic bir yerde yerde ates yakamassin belirli yerlerde ancak izgaranin icinde ates yakabilirsin onunda mangal bittikten sonra butun copunu temizleyip sondurup cope atmak zorundasin yoksa cok buyuk cezasi var..turkiyede malesef denetim cok az ve cezalar yetersiz..
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    denetim az degil bizim insanimizda iş yok. devamli suclu aramyalim birazda kendi hatalarimiza dikkat edelim
    Cevapla
  • Afrikalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de şehir içinde yasaklanması gerekir.Her yeşillik olan yerde mangal yapmaya kalkıyoruz.
    Cevapla
  • RıdvanB 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam, "Hakkım değil mi kardeşim, yakarım, afiyetle de yerim." demiyor, isyan etmiyor. STK'lar ortalığı ayağa kaldırmıyor, İnsan haklarından dem vurup, nümayişler, yürüyüşler düzenlemiyor. Aynı kural, yönetmelik, kanun , bizde de bir süreliğine uygulansa, Gezi olayları aklıma geliyor. Gel de üzülme, hayıflanma vesselâm...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması