Merkel'den Türkiye'ye destek açıklaması!

Alman Hükümeti, "Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri izliyoruz" açıklaması yapmıştı. Hükümet sözcüsünün ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'den de bir açıklama geldi. Merkel, Türkiye'deki ekonomik istikrarsızlığın kimsenin çıkarına olmayacağını söyledi.

Merkel'den Türkiye'ye destek açıklaması!
Merkel'den Türkiye'ye destek açıklaması!
GİRİŞ 13.08.2018 15:50 GÜNCELLEME 13.08.2018 17:27
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

ABD'nin Türkiye'ye karşı başlattığı ekonomik savaşa karşı, Almanya'dan Türkiye'ye peş peşe destekler gelmeye devam ediyor. Saatler önce Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri izliyoruz. TL'nin değer kaybını yakından izliyoruz, şu anda kaygı veren bir durum yok" ifadesini kullanmıştı.

ANGELA MERKEL'DEN AÇIKLAMA

 

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin bir soruya cevap verdi.

Türkiye'nin ekonomik olarak istikrarsızlaşmasının kimsenin çıkarına olmadığını belirten Merkel, Merkez Bankasının bu noktada bağımsız çalışmasının önemine değindi. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın zamanda bu konularda görüşeceğini söyleyen Merkel, ekonomik olarak AB'nin etrafının istikrarlı olmasından kendilerinin de faydalandığını dile getirdi.

Merkel, "Almaya ekonomik olarak gelişen bir Türkiye istiyor. Bu bizim de çıkarımıza" ifadesini kullandı.

ALMAN EKONOMİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Almanya Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Beate Baron, Almanya'nın Türkiye'nin en önemli ticari ortağı olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 37,7 milyar avro olduğunu bildirdi.

Baron, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin Türkiye'deki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin Almanya'ya yansıyıp yansımayacağı konusunda şu an bir değerlendirme yapamayacağını ifade eden Baron, "Almanya, Türkiye’nin en önemli ticari ortağıdır ve iki ülke arasındaki ticaret hacmi 37,7 milyar avrodur" dedi.

ALMAN MALİYE BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Jannette Schwamberger de Türkiye'deki gelişmelerin G20 üyeleri arasında ele alınıp alınmayacağı veya bir toplantı yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, bu konuda bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Para birimi ve mali istikrara ilişkin konuların ilgili kurumlar tarafından izlendiğini ve analiz edildiğini belirten Schwamberger, bu konuda da Almanya Maliye Bakanlığı’nın bir değerlendirme yapmayacağını kaydetti.

YORUMLAR 115
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayin merkel sizde türk halkina cok zarar verdiniz hakkini yediniz size inanmiyor ve güvenmiyoruz
    Cevapla
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd avrupayı koruyom derken bütün kültür din saygı sevgiyi duyguyu elinden aldı robotlaştırdı kapitale dayadı insanları ve avrupa abdnin refahına çalışan arka bahçesi avrupa ülkeleri oldu. Sıra ruslarda çinlilerde müslüman türklerde.
    Cevapla
  • Nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes şöyle veya böyle işlerine gelen taraftan Türkiye’nin gücünün farkında. Dostlukları da düşmanlıkları da bunun içindir.
    Cevapla
  • bender bey 5 yıl önce Şikayet Et
    mültecileri salıverin bizde para kalmadı avrupa baksın birazda
    Cevapla
  • serder 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar dost değil hiç sevinmeyin. Türkiyenin borçlanıp imf den tekrar para almasını istiyorlar. Ekonominin bozulup kendilerine mahzum ettirmek tüm dertleri bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı