Turistlere ilginç çağrı: Kendinizi balkondan atın

İspanya'da, mutenalaştırmaya neden oldukları gerekçesiyle turistlere ev dönmeleri çağrısı yapan siyasi eylemciler, hazırladıkları son İngilizce afişte turistlere 'otel balkonlarından atlama' çağrısı yaptı.

Turistlere ilginç çağrı: Kendinizi balkondan atın
Turistlere ilginç çağrı: Kendinizi balkondan atın
GİRİŞ 17.08.2018 10:39 GÜNCELLEME 17.08.2018 10:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İspanya'nın bazı bölgelerinde kapitalizm karşıtı eylemciler, özellikle turizm sezonunun canlı olduğu dönemlerde "turistleri evlerine dönmeye çağıran" kampanyalar yürütüyor. Bu kapsamda sokak eylemleri düzenleniyor, duvarlara afişler yapıştırılıp, sloganlar yazılıyor.

Geçen yıl Barcelona, Mallorca ve San Sebastian gibi şehirlerde turist otobüslerine saldırılar da gerçekleştirildi. Söz konusu afişlerde şunlar yazıyor: "Sevgili turist, balkondan atlamacayı (balconing) bilir misin? Bu; mutenalaştırmayı önler, mahalle sakinlerinin hayat şartlarını iyileştirir, kalp rahatsızlıkları riskini azaltır. Balkondan atlamaca çok eğlencelidir."

 

 

Bir duvar yazısında ise şu mesaj yer alıyor: "Turistler, evinize dönün ve lütfen balkondan atlamacayı çalışın" Barcelona Belediye Meclisi'nden bir sözcü, söz konusu bu eylemlere karşı olduklarını, posterlerin söküleceğini açıkladı.

YORUMLAR 1
  • Rambo 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Trump rezil olmus bes para etmez kopek gibi havliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü