Almanya'dan Türkiye çıkışı! Kritik NATO uyarısı

Almanya'da hükümet ortağı olan Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) genel başkanı Andrea Nahles'dan Türkiye'ye destek açıklaması geldi. Nahles, "Türkiye'nin ekonomik olarak istikrarlı olması herkesin çıkarına" dedi.

Almanya'dan Türkiye çıkışı! Kritik NATO uyarısı
Almanya'dan Türkiye çıkışı! Kritik NATO uyarısı
GİRİŞ 19.08.2018 15:51 GÜNCELLEME 19.08.2018 15:51
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Almanya'da hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin genel başkanı Andrea Nahles'ten Türkiyeaçıklaması geldi.

Türkiye'nin boş verilecek bir NATO üyesi olmadığını belirten Andrea Nahles, "Türkiye'nin ekonomik olarak istikrarlı olması ve kur türbülanslarının durdurulması, herkesin çıkarına" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN İSTİKRARLI OLMASI BİZİM DE ÇIKARIMIZA"

 

 

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Türkiye'ye destek veren açıklamalarda bulunmuştu. Seibert açıklamasında "Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri izliyoruz. TL'nin değer kaybını yakından izliyoruz, şu anda kaygı veren bir durum yok" ifadesini kullandı.

Seibert, basın toplantısında, Türkiye'deki durumun Alman şirketlerine nasıl bir ekonomik etki yapacağı konusunda yorum yapmak istemediğini söyledi. 

"ALMANYA, TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ TİCARİ ORTAĞIDIR"

Almanya Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Beate Baron, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin Türkiye'deki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin Almanya'ya yansıyıp yansımayacağı konusunda şu an bir değerlendirme yapamayacağını ifade eden Baron, "Almanya, Türkiye'nin en önemli ticari ortağıdır ve iki ülke arasındaki ticaret hacmi 37,7 milyar avrodur." dedi.

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Jannette Schwamberger de Türkiye'deki gelişmelerin G20 üyeleri arasında ele alınıp alınmayacağı veya bir toplantı yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, bu konuda bir bilgisinin olmadığını söyledi.

YORUMLAR 38
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tutuştular Ürünlerini Türkiyeden başka kime satacaklar!?.
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    Lafiü güzaf, baska hic bir sey degil. Bu sebeptenmi turist gibi gelerek doguda PKK'ya hem akil hem destek veriyorsunuz artik oyunuzu cözdük, nas nas
    Cevapla
  • Beyazid 5 yıl önce Şikayet Et
    simdimi akliniza geldi?
    Cevapla
  • ülküm 5 yıl önce Şikayet Et
    tabi ki boşverilecek bir ülke değil Türkiye,ama yönetim sizde olsun istediniz hep,bu sefer beceremediniz,bükemediğin bileği öpeceksin.
    Cevapla
  • tunahan 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle madem müttefikiz niye terör örgütü mensupları özgürce avrupada barınıyor kitlesel eylemlere katılabiliyor hatta savunma bakanlığı lojmanlarında kalanların oldugu söyleniyor. Artı beka ve lavrion terör kamplarından hiç bir nato müttefikimizin haberi yokmu. Sahi 1980 darbesinden sonra o bazı sagcı solcu gençler ertesi nasıl olduda avrupa ülkelerinde ortaya çıkıverdi madam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi