Çekiliyorlar mı? ABD'den Suriye açıklaması

ABD öncülüğünde kurulan DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu'nun temsilcilerinden, ABD'nin eski Bahreyn Büyükelçisi William Roebuck, DEAŞ terör örgütü kalıcı olarak bitirilinceye kadar Suriye'de kalmaya devam edeceklerini söyledi.

Çekiliyorlar mı? ABD'den Suriye açıklaması
Çekiliyorlar mı? ABD'den Suriye açıklaması
GİRİŞ 26.08.2018 12:26 GÜNCELLEME 26.08.2018 12:29
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) son dönemde rejimle görüşmeye başlamasının ardından ABD öncülüğündeki DEAŞ ile mücadele koalisyonu yetkililerinin bu bölgelere ziyaretlerinin arttığı belirtildi. Daha önce DSG'nin kontrolündeki Menbiç ve Kobani'yi ziyaret eden DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu'nun temsilcilerinden olan ABD'nin eski Bahreyn Büyükelçisi William Roebuck, dün de Haseki'nin Şedade ilçesini ziyaret etti. Kürt sitelerinde yer alan habere göre, burada yerel yöneticilerle konuşan William Roebuck, basına kapalı görüşmeden sonra açıklama yaptı.



William Roebuck, ABD Başkanı Donald Trump'un belirtiği gibi DEAŞ kalıcı olarak bitene kadar Suriye'de kalmaya devam edeceklerini söyledi. Toplantıda sağlık, eğitim ve bölge elektriği gibi ana sorunları değerlendirdiklerini, DEAŞ'ın bölgede yok edilmesinin ardından halka bir an önce huzurlu ve güvenli bir ortam sunmak istediklerini söyleyen Roebuck, "DEAŞ, Suriye’nin tamamından söküp atılıncaya kadar buradayız. Burada daha çok işimiz var" diye konuştu.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • memet moral 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım terörist ABD Yİ YAHUDİ İSRAYİLİ VE Kısacası Tüm kafirleri yahudileri Tüm Dinsizleri imansızları firavunları kahru paramparça etsin inşaallah cehenemin yedi kat dibine soksun yüce mevlam Âmin âmin Âmin
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    müslüman topraklarındaki en büyük terörist sizlersiniz
    Cevapla
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Deaşın yerine geçecek terörist grubunu henüz oluşturamadılar sıkıntı var herhalde.
    Cevapla
  • Dilek 5 yıl önce Şikayet Et
    Kalın kalın nasıl olsa Hz. Mehdi ile Hz. Isa as. Gelmesine az kaldı !....
    Cevapla
  • Hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Deaşı kuran da, organize edip terör eylemlerine yönlendiren, finanse eden ABD dir. isterlerse yarın deaşı dağıtır alçaklar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance