Rusya'dan yeni İdlib çıkışı: Türkiye ve ABD ile...

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Suriye'nin İdlib vilayetindeki durum hakkında İran ve Türkiye ile görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, ABD ile İdlib konusunda görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Rusya'dan yeni İdlib çıkışı: Türkiye ve ABD ile...
Rusya'dan yeni İdlib çıkışı: Türkiye ve ABD ile...
GİRİŞ 29.08.2018 15:42 GÜNCELLEME 29.08.2018 16:53
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Suriye'nin İdlib vilayetindeki durum hakkında İranve Türkiye ile görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, ABD ile İdlib konusunda görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

 

 

Lavrov ayrıca, Rus ve Türk ordularının İdlib'de düzenlenecek olası operasyonu istişare ettiğini ve Moskova ile Ankara'nın İdlib'deki ılımlı muhaliflerin militanlardan ayrılması konusunda aynı fikirde olduğunu belirtti.

ESAD'IN OPERASYON PLANLADIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Rus RIA ajansının haberine göre Bogdanov, aynı konuda Esed rejimi ve muhalif gruplarla da temas edildiğini söyledi. Rusya'dan destek alan Beşar Esed'in, ülkenin kuzeyindeki İdlib'e karşı büyük bir askeri operasyon planladığı düşünülüyor.

YORUMLAR 21
  • İslam 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin de idlib savaşına katıldı makadı türkistan islam partisinin savaşçılarını öldürmek çünkü onlar doğu türkietanı özgürleştirmek için varlar güçlenip çine saldıracaklar. Türkiye onlara yardım etmeli doğu türkistan zulümden kurtulmalı.
    Cevapla
  • mardinlee 5 yıl önce Şikayet Et
    suriyede kim kime , dum duma..
    Cevapla
  • Artuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Alçak ESED sen değil miydin zamanında "Ilımlı Muhaliflere" tepeden bomba yağdıran!.. Türkiye bu oyunu bozmalı Esed artık imha edilmeli!
    Cevapla
  • katil sürüsü 5 yıl önce Şikayet Et
    abd rusya ve iranın suriyedeki varlığı kabul edilemez. büyük ülkelerin suriyeye karışması suriye sorununu çözümsüzlüğe ve daha büyük savaş riskine sürüklüyor. rusya ve iran suriye halkına katliam ve soykırım uyguluyor. suriye halkı sadece esedi destekleyen azınlıktan ve paralı katillerden oluşmuyor. putin ve lavrov yalan söylüyor. ahlaksızlık yapıyorlar. suriye halkı ikiye bölündü biribiri ile savaşıyor. iran rusya ve abd savaşan taraflara battaniye ekmek ilaç çadır vereceğine güçlü silahlar veriyorlar. esed denen ödlek korkak katil rusya ve iran olmadan beş dakika bile ayakta kalamayacağını çok iyi biliyor.
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    kabahat rusya iran onlar olmassa coktan ya kacar giderdi yada olurdu
    Cevapla
  • Emin 5 yıl önce Şikayet Et
    Esed İdlip'ten sonra Fırat Kalkanı ve Afrin bölgelerine saldırabilir. Çok Dikkatli olmak lazım. Bu topraklar Kuzey Kıbrıstan sonra son toprak kazanımlarımız kaybetmemeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü