Macron'dan bir Türkiye açıklaması daha!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İskandinav ülkeleri gezisinin Helsinki durağında Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde ana tema AB güvenlik ve savunması oldu. Macron, Avrupa Birliği’nin özellikle savunma konularında Türkiye ile stratejik ilişkilere sahip olması gerektiğini savundu.

Macron'dan bir Türkiye açıklaması daha!
Macron'dan bir Türkiye açıklaması daha!
GİRİŞ 30.08.2018 15:51 GÜNCELLEME 30.08.2018 15:54
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Finlandiyalı mevkidaşı Sauli Niinistö ile görüşen Emmanuel Macron ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Güvenlik konusunda görüştüklerini söyleyen Finlandiya Cumhurbaşkanı "Güvenlik sadece savunma değildir, terörizm ve göç sorununu da ilgilendiriyor. Güvenli bir Avrupa oluşturmak istiyoruz" dedi.

Hem başkaları İçin koruyucu hem de kendini koruyan bir Avrupa istediklerini ifade eden Emmanuel Macron, amaçlarının aynı risklere sahip olan ülkelerle birlikte çalışmak olduğunu açıkladı. Avrupa Birliği'nin egemenliğinin birlik olmak ve ortak savunmayı güçlendirmekten geçtiğini söyleyen Macron, daha büyük ve birbirine destek bir Avrupa Birliği savunması istediğini belirtti.

 

 

Özgürlük ve insan haklarına bağlı iki ülke olduklarını ifade eden Macron, Niinistö ile birlikte Avrupa Komisyonu'nda insan hakları değerlerini savunacaklarını duyurdu. Avrupa Birliği'nde iki taraf olduğunu, bir tarafın milliyetçi diğerinin gelişimci olduğunu ifade eden Fransız Cumhurbaşkanı iki taraf arasında kırılmanın olduğunu söyledi.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

AB üyesi ülkelerinin orduları arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmeyi hedeflediğini söyleyen Macron, herhangi bir üye ülkenin saldırıya uğraması durumunda diğer ülkelerin desteğinin olacağı ve birlikte askeri planlama yapacaklarını ifade etti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı "Türkiye ile görüşmelerin güzel geçmesi için verilen emeklerden memnunum. Amacımız komşuluk ilişkilerimizi huzurlu kılmak" derken, Fransa Cumhurbaşkanı da "Türkiye ile stratejik ilişkilere sahip olmak AB için bizim çıkarımıza. Yine aynı şekilde istikrara katkı sağlayacak ve uzun dönemde daha fazla uyum ve kuvvet getirecek Rusya ile stratejik ilişkileri geliştirmek bizim yararımıza" ifadesini kullandı.

Öte yandan daha önce Fransızların reformlara kapalı olduğunu dile getiren Macron'a bu ifadesinin sorulması üzerine Fransız Cumhurbaşkanı, "Bu yeni bir bilgi değil, Fransa reform edilmez değiştirilir" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • Jeton 5 yıl önce Şikayet Et
    Jeton yeni ,yeni dűşmeye başladı ...
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    CAKALLLL bunlar tam bir cakal yaa ama malesef bizimkiler bunu idark etmekte coook geri kafali durum ab nin güvenligi olunca mülteci leri yerinde muhafa za olunca TÜRKIYE onalr icin COK önemli bir devlet mutalak yakin ilsiki yapmalari gerektigi akillarina geliyor ama söz konusu TÜRKIYE nin AB üyeleigi olunca her biri cirkeflestik ce cirkeflesiyor lakin bizimkiler YETER ya demekten aciz halen AB diye zir zir zirliyor
    Cevapla
  • Nizamintizam 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Birliği şu an için mülteci, göç, ekonomi v.b. sorunlarla mücadeyi yalnız Türkiye ile yapıldığı yanılgısından kurtulmalı.Fransa bugünlerde hoyratça davranabilir.Ancak gelecek on yıllarda aynı çizgisini sürdürebilir mi? Almanya terörizm için yaptığı gizli anlaşmalarla kendi ayağına sıktığının farkında değil mi?Biz almanyanın ve merkelin daha mantıklı adımlarını beklerken bizi bir yanılgıya düşürdüklerini mi zannediyorlar? Almanyadan her anlamda tutarlı politikalar, aktüel konularda çözüme yönelik erdemli bir siyaset izlemesini beklemek akla mantığa daha uygundur.Değişim, reform, ıslah, inkılap avrupa birliği için gereklidir.
    Cevapla
  • ugur gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    fransa ya güvenmek israille dost olmak gibi...
    Cevapla
  • HİlalCcC 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Birliğinin kendini güncelleyip, ırkçılığa, insan hakları sorunlarına, mülteci v.b. sorunlara çözüm bulmalı.Fransa ve Almanyanın liderlik çekişmesi ve iki yüzlü eylemlerine kendi halkları bile anlam veremiyor.Türkiye şu an avrupa birliğinden daha demokratik bir ülke.Üstelik avrupanın daha doğrusu batının besleyip palazlandırdığı terör unsurlarına rağmen.Ülkemize karşı samimi ve dürüst adımlar bekliyoruz.Mülteci ve göç sırununda taşın altına başta almanya olmak üzere diğer eu ülkelerinin ellerini koymaları gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!