AB ve Papa'dan çok kritik uyarı!

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Esad rejimi ve müttefiklerinin operasyon hazırlıkları yaptığı İdlib'de yaşanabilecek sivil kayıplara dikkat çekti. Federica Mogherini de, "İdlib’e olası bir saldırı, zaten yeterince acı çekmiş halk üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurabilir" dedi.

AB ve Papa'dan çok kritik uyarı!
AB ve Papa'dan çok kritik uyarı!
GİRİŞ 03.09.2018 13:28 GÜNCELLEME 03.09.2018 13:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye'de Esad rejimi ve müttefikleri, muhaliflerin elinde kalan son bölge olan İdlib'e yönelik operasyon hazırlıkları yaparken Katolik kilisesinin lideri Papa Franciscus'dan konuyla ilgili bir çağrı geldi.

"Bu acı verici. Savaş rüzgarları hala esiyor ve İdlib'de oluşabilecek insani felaket hakkında rahatsız edici haberler geliyor" diyen Papa, "Ben bir kez daha uluslararası toplumdan ve Suriye'deki savaşa müdahil olan tüm aktörlerden diyalog, müzakere ve diplomasi dahil olmak üzere her türlü kanalı kullanarak, insan haklarına saygıyı ve sivillerin hayatını güvence altına almayı sağlamalarını canı gönülden talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

AB'DEN İDLİB UYARISI

Mogherini, AB Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı açılış konuşmasında, Suriye’de savaşın henüz bitmediğini belirterek "İdlib’e olası bir saldırı zaten yeterince acı çekmiş halk üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Şu haftalarda bunu engellemek için elimizden geleni yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'daki bir diğer sorun olan İsrail-Filistin gerginliğinin de arttığına ve iki devletli çözüme ulaşmanın gittikçe zorlaştığına dikkati çeken Mogherini, "Tüm dünya, kaos anına doğru ilerliyor ancak burada sorulması gereken soru, bu sadece 'anlık' mı, yoksa uzun dönemli bir trend mi?" ifadelerini kullandı.

ESAD SALDIRI HAZIRLIĞINDA

Esad karşıtı güçlerin elindeki tek büyük kent olan İdlib bir süredir tartışmaların odağında. Rusya ve İran destekli Esad güçleri kentin çevresine yoğun yığınak yaparken, muhalif güçler ise bu süre içerisinde savunma mevzilerini güçlendiriyor.

Birleşmiş Milletler ise yaptığı açıklamalarda Astana sürecinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İran'a konuyu diyalog yoluyla çözmeleri için daha fazla zaman tanınması gerektiğini belirtiyor ve kentte yaşayan yaklaşık 3 milyon sivilin varlığına dikkat çekiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • ŞEMS 5 yıl önce Şikayet Et
    hep numara hep numara, ABD'yi ele geçirmiş siyonistler yerinde durmazlar, 3. Dünya savaşı icin ellerinden geleni yapacaklar, buda Yahudilerin dunyada sonu olacaktır. tum yahudileri kapsayacaktır...
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi iyi niyet konuşmaları ile olgun insan veya din adamı mi sayiliyor bu adam bunların din büyüklerine küfür etmiyoruz ancak adam oldukları konusu kafa karıştırmaya devam ederken bu alttan alttan yapin ama belli belirsiz bahane bulun yapın demek istemekte müslüman kanı içmekten çekinmeyen hergeleler İsrail'e yardım eden Vatikan ve Amerika Filistin'e edilen yardımı keserken ses yok ıdlib de insan olmaya heves etmisler
    Cevapla
  • Ihtiyar 5 yıl önce Şikayet Et
    Aferin.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    sivilleri avrupaya gönderiyoruz diyelim bak barış gücü nasıl kuruluyor.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ve amerikaya desen daha dogru olur bence .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!