ABD açıkladı! Görüşmenin detayları belli oldu

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iki bakanın Suriye, Brunson ve ikili ilişkileri ele aldığını bildirdi.

ABD açıkladı! Görüşmenin detayları belli oldu
ABD açıkladı! Görüşmenin detayları belli oldu
GİRİŞ 05.09.2018 08:58 GÜNCELLEME 05.09.2018 09:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlık, Pompeo ve Çavuşoğlu görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bakan Michael R. Pompeo bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Esed rejiminin İblib'e yapacağı herhangi bir saldırının kabul edilemeyeceği ve Suriye'deki gerginliği düşüncesizce tırmandıracağı konusunda fikir birliğine vardılar. Ayrıca Bakan (Pompeo), Türkiye'nin Papaz Andrew Brunson'u serbest bırakmasının önemine vurgu yaptı. Bakan ve Dışişleri Bakanı ortak kaygılar ve sorunların çözümü konusunda görüşmelerin devam etmesi konusunda anlaştı." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    yunan askerleri gibi brunson da bırakılırsa bizler hayata küsücez.... almanya gazeteci icin yunan askerler icin abd ajan papaz icin bastiriyo bir müddet sonra dediklerini yaptırıyorlar..
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    yunan askerleri, abdyle aramızın açılmasının ardından, ab tarafına yakınlaşma adına bırakıldı. ki ab ile ilişkilerde malum iki haftadır ivme kazandı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak