İdlib halkı savaşa hazırlanıyor...

İdlib halkı yaklaşan operasyona karşı kendilerince hazırlanmaya başladı. Kimyasal saldırıdan endişelenen İdlibliler, ev yapımı gaz maskesi hazırlıyor, sığınaklara da yiyecek depoluyor

İdlib halkı savaşa hazırlanıyor...
İdlib halkı savaşa hazırlanıyor...
GİRİŞ 07.09.2018 07:16 GÜNCELLEME 07.09.2018 07:16
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Hatay’ın karşısında bulunan ve rejimin ele geçirdiği yerlerde yaşayan muhalif ve sivillerin de yerleşmesiyle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib, Esad yönetiminin yeni hedefi oldu. Rus savaş uçaklarının çoğunluğu Csir Eş-Şuğur ilçesi olmak üzere çeşitli hedeflere düzenlediği hava bombardımanının ardından rejim güçleri de havadan ve karadan saldırılara başladı. Bombardıman ve top atışlarının ardından muhaliflerin son kalesi olarak bilinen Heyeti Tahriri Şam (HTŞ) denetimindeki İdlib’de yaşayan milyonlarca insanı katliam korkusu sardı. 
 
2 AYDIR TOPRAK KAZIYORUZ

Olası operasyona karşı imkanlarının el verdiği ölçüde hazırlık yapan İdlibliler, mağaralardan bozma sığınaklara yiyecek ve içecek depolamaya başladı. Halk, kimyasal katliam endişesiyle de ev yapımı gaz maskeleri hazırlıyor. Reuters’a konuşan Ma’arat el-Numan kasabasında yaşayan 50 yaşındaki eski inşaat işçisi Cafer Ebu Ahmed, “İki aydır karım ve çocuklarımla birlikte hiç durmadan toprağı kazıyoruz. Bu mağara artık bizim korunağımız” diyor.


 
KİMYASAL SALDIRIYA KARTONDAN MASKE

Rusya’nın hava bombardımanı ve Esad güçlerinin karadan girme hazırlığı sonrası İdlib’de savaş hazırlığı başladı. Kente giren Reuters haber ajansı, Suriye güçlerinin daha önce yaptığı gibi kimyasal bir saldırı düzenleyerek katliam yapmasından endişe eden halkın kendi kendilerine imal ettikleri ‘gaz maskeleri’ ile korunmaya hazırlandığını görüntüledi. Karton bardakları kimyasal gazları engellemesi kömürle dolduran İdlibliler, naylon poşetle de ‘maskeleri’ güçlendirmeye çalışıyor. Çocuklara da maskeleri nasıl kullanacakları öğretiliyor. 


 
ELİMİZDEN GELEN BU
 
İdlib’de Reuters’a konuşan Hudeyfe el Şadad, “Elimizdeki az şeylerle hazırlık yapmaya çaşıyoruz. Eğer kimyasal silahlarla vurulursak çocuklara kendimizce yapmaya çalıştığımız maskeleri takacağız” diyor 20 yaşındaki Şadad. Şadad İdlib’in güneyindeki bir köyde, hamile karısı, üç çocuğu ve diğer 15 kişiyle birlikte yaşıyor. Şadad’ın ağabeyi 35 yaşındaki inşaat işçisi Ahmed Abdülkerim evlerinin avlusunda 2012’den beri kazarak sığınak yaptıklarını söylüyor.
 
TEK UMUDUMUZ TÜRKİYE
 
Maşuren köyünün 48 yaşındaki muhtarı Ahmed Şatam el Rüştü “Bizim için müzakerelerdeki tek garantör Türk kardeşlerimizdir” diyor. Rüştü, Türkiye’nin İdlib’de kurduğu 12 gözlem noktasını hatırlatarak bu tutumu ‘Türkiye’nin İdlib halkını koruma taahhütü’ olarak niteliyor. Ahmed el Şadad “Türk sınırına kaçma konusunda evlerimizden çıkacağımızı sanmam. Bombalar bizi vuracak. İdlib’den başka gidecek yer yok” diyor.

 
 

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 37
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Her taraflarından çocuk çıkıyor bir ailede 10 dan aşağı cocuk sınıra tampon bölge kuralım bir tanesini içeri almayın Bahçeliye katılıyorum mülteciler bizim sonumuz demek
    Cevapla
  • Cumhur 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah inanlarla beraberdir.Zalimin zulmü var ise Mazlumun Allahı var.La Galibe İllAllah.Kafirler yakında nasıl devirileceklerini görecek inşallah.Yaşasın zalimler için cehennem.
    Cevapla
  • Mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • Mucahit 5 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlinin ve selahattinin torunlari olarak hep yanınizdayiz.gelecekleri varsa gorecekleride var.
    Cevapla
  • Egeliden 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardım etmezse hiç bir şansları yok.Ne o mağaralar ne o ilkel maskeler kurtarabilir onları.Müslümanlar olarak öyle kötü durumda yakalandık ki ne gücümüz ne birliğimiz ne mücadele azmimiz var.Biz birşeyler yapmaya çalışıyoruz alçaklar darbeyle terörle silahla çelikle yapamadığını dolarla kağıtla yapmaya çalışıyor... Son savaşımızı verceğiz vermek durumundayızSuriye idlib düşerse Türkiye düşer..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor