Suriye'de sular ısındı! ABD sahaya dönüyor

Beş ay önce Suriye'deki Amerikan askerlerinin çekilmesini istediğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, yaklaşan İdlib operasyonuyla planını değiştirdi.

GİRİŞ 08.09.2018 08:38 GÜNCELLEME 08.09.2018 08:58
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

 

ABD'nin saygın gazetelerinden Washington Post'un özel haberine göre, ABD lideri Washington'ın bölgedeki amaçları için süresi belirsiz askeri çaba ve büyük bir diplomatik baskı uygulamayı kabul etti.

 

Haberini Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandıran Washington Post, terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen savaşın neredeyse tamamlandığını ve Pentagon'un halihazırdaki bir numaralı hedefinin İran güçlerinin Suriye'den çekilmesi olduğunu aktarıyor.

Yeni Suriye politikasında tüm Suriyelilerin ve uluslararası toplumun kabul ettiği bir hükümet ile istikrarlı kurumlar da var.

Washington Post'a göre, Trump'ın fikrini değiştiren olay partner olarak gördüğü Rusya'nın İran'a yardım etmesi oldu. İç savaşta Beşar Esad'ın yanında saf tutan Rusya ve İran, halihazırda muhaliflerin elindeki son vilayet olan İdlib'e saldırmaya hazırlanıyor. Hafta başından bu yana Rus jetleri birçok kez bombardıman yaptı.

2 bin 200 Amerikan askerinin iç savaş ülkesinden çekilmeyeceğini belirten gazete, ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'nin "Acele etmemize gerek yok" sözlerine yer verdi.

Radikal politika değişikliğine işaret eden bir başka açıklama ise, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'dan geldi. General Dunford, Başkan Trump'la Suriye'de bir askeri seçeneği rutin olarak konuştuklarını söyledi.

Reuters haber ajansının sabaha karşı 05.33'te 'son dakika' koduyla geçtiği habere göre, Dunford Washington'ın Şam rejimini birçok kez İdlib'de kimyasal silah kullanılmaması için uyardığını hatırlattı.

ABD Genelkurmay Başkanı, "Trump bizden askeri seçenekler bekliyor ve biz de gelişmelere göre seçenekleri güncelliyoruz" dedi.

RUSYA'YA GÖZDAĞI

Öte yandan, ABD Suriye'nin güneyindeki El Tanf'ta askeri tatbikata girişti.

CNN'ne konuşan üst düzey bir Pentagon yetkilisi, tatbikata 100'den fazla Amerikan askerinin katılacağını ve tatbikatın birkaç gün süreceğini söyledi.

55 kilmetrelik alanda icra edilen gövde gösterisinin, bölgede Rusya'nın operasyon yapacağı yönündeki haberlerin ardından gelmesi dikkat çekiyor. CNN'ne bilgi veren yetkili, söz konusu tatbikatın Rusya tehdidine karşı bir hazırlık olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR 18
  • Sakaryalee 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurriyetciler asker gönderir en kanlı askeri operasyonları onlar yaptı. Demokratlar piyon kullanır
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika cikmaz suryede nedeni Esadla anlasiyor bastan esad cik diyeceki yaninda yardimci bulsun insan canavari
    Cevapla
  • Cabir 5 yıl önce Şikayet Et
    abd Suriye'den pay almadan ayrılmaz. siyonist zihniyet devam ediyor. binlerce insan ölmüş onların umrunda değil.
    Cevapla
  • realist 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne planı ne değişmesi, ne çekilmesi yahu. Bunlar bukalemun kafirler. Her zaman savaş kapımızda, uyumayın.
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    neden sadece muhaliflere saldırıyor rusya. pkk nın elindede sehirler var oralara neden vuramıyor yoksa sıkmıyormu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti