Trump'tan Kim Jong Un'a övgü dolu sözler

Kuzey Kore'nin 70. kuruluş yıldönümü kutlamalarında önceki yılların aksine krize neden olan nükleer füzelerin yer almaması üzerine ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunarak Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a teşekkür etti.

Trump'tan Kim Jong Un'a övgü dolu sözler
Trump'tan Kim Jong Un'a övgü dolu sözler
GİRİŞ 09.09.2018 23:05 GÜNCELLEME 09.09.2018 23:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'nin 70. kuruluş yıldönümü, başkent Pyongyang'da yapılan askeri geçit töreniyle kutlandı. Geçit töreninde geçtiğimiz yılların aksine Kuzey Kore ile ABD arasında krize neden olan nükleer füzeler yoktu.

ABD ile Kore Yarımadası'nı nükleer silahlardan arındırmak için görüşmelerini sürdüren Kuzey Kore'nin 'nükleersiz' bir geçit töreni yapması ABD Başkanı Trump'ın da gündemindeydi.

Twitter üzerinden bir dizi paylaşımda bulunan Trump, "Kuzey Kore, 70. kuruluş yıldönümünü kutlayan geçit törenini, nükleer füzeleri sergilemeden sahneledi. Tema, barış ve ekonomik gelişimdi." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Fox News'te yer alan, "Uzmanlar, Kuzey Kore'nin Trump'a verdiği nükleerden arınma sözüne bağlılığını göstermek için nükleer füzeleri kenara ayırdıklarına inanıyor" analizini alıntılayan ABD Başkanı, Kuzey Kore liderine teşekkür etti.

HERKESİN YANILDIĞINI KANITLAYACAĞIZ

Trump, "Bu Kuzey Kore'den gelen çok büyük ve olumlu bir haber. Başkan Kim'e teşekkürler. İkimiz, herkesin yanıldığını kanıtlayacağız. Birbirini seven iki insanın güzel diyaloğu gibisi yok. Ben göreve gelmeden önceki durumdan çok daha iyi." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 10
  • Samsun 34 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaldın bu adama hadi abd şimdi kanka olursunuz.sana atamadığı füzeleri Çin'e aittir Kore'ye attirsin.bu maldan seni dinler ve atar ne de olsa arkasında sen varsın.
    Cevapla
  • Hızlan 5 yıl önce Şikayet Et
    Manyak köpek.Sonu intihar bu itin.
    Cevapla
  • M.GEL 5 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat et KİM.
    Cevapla
  • KIRKiKi 5 yıl önce Şikayet Et
    turp stokholm sendromu yaşıyor
    Cevapla
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: daha önce bu kişi için söylenen sözler belli. tam bir iki yüzlülük. demek ki hala kişiliği oturmamış. çok yazık.yakin ehlinden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'