F-35'lere sakın dokunmayın! En büyük özelliğini...

Geçtiğimiz günlerde Belçika Hava Kuvvetleri tarafından Kleine-Brogel Hava Üssü’nde düzenlenen ‘halk gününde’ ilginç bir olay yaşandı. Üssün yabancı konuklarından biri de İtalyan Hava Kuvvetleri’ne ait F-35A tipi savaş uçağıydı.

GİRİŞ 14.09.2018 17:03 GÜNCELLEME 14.09.2018 17:03
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

TheAviationist.com’daki haberde uçak, park pozisyonuna alınırken bir anda etrafını ziyaretçiler sardı. Uçağa dokunanlar, hatıra fotoğrafları çektirenler ilginç bir sahne oluşturdu. Ancak kısa süreliğine de olsa bu durum sonrasında uçak teknik ekip tarafından kontrol altına alındı.

BOYA YÜZEYİ ÇOK ÖNEMLİ

 

Lockheed Martin’in Fort Worth’daki tesislerinde imal edilen F-35’ler için özel bir boya süreci var. Uçakların boyaması, robotlar tarafından yapılıyor. Bunun amacı, özel boyanın gövde üzerine eşit olarak yayılmasını sağlamak.

İmalat sonrasında F-35’ler özel bir merkeze götürülerek hidrolik kollarla kaldırılıyor. Radar testleri bu merkezde yapılıyor.

GÖVDE ÇİZİLİRSE, RADARA DAHA ÇABUK YAKALANIYOR

Gövde üzerindeki çizik, pütürlü hale gelen yüzey, uçağın radarda daha büyük iz bırakmasına neden olabiliyor. F-35'lerin en büyük özelliklerinden biri stealth (gizlilik)...  Bu açıdan F-35’lerin gövde yüzeyinin pürüzsüzlüğü çok önemli.

YORUMLAR 23
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık radarlara yakalayabiliyor yeni nesil radarlar uçağın. Uçuşu esnasındaki ısı yoğunluğunu algılıyor
    Cevapla
  • Almanya 5 yıl önce Şikayet Et
    radara yakalnmamak boya 3 türk bilim adamlar vardi 1940 ve ya 1950 yillar arasi trt belgesede görmüsdüm insallah yanilmiyom
    Cevapla
  • Nasreddin hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem cahil deilsin madem kavukta deil keramet sen uret cok begendigin methiyeler dizdigin o ucagi milleti niye uoruyosun :))
    Cevapla
  • Nasrettin Hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında cahil adamın birisi Nasrettin Hoca'ya okuması için Farsça mektup getirmiş. Hoca da cahil adama bu mektup Osmanlıca değil ben bunu okuyamam demiş. Adam da hoca okuma yazma bilmiyor zannedip ayıplamış. Sonra başındaki kavuktan utan demiş. Nasrettin Hoca da kavuğunu çıkarıp cahil adamın başına takmış. Madem iş kavukta al o zaman sen oku mektubu demiş. Buraya F35 in özelliği boyasındaymış diye yorum yazanların bu fıkradaki cahil adamdan hiçbir farkı yok. Alın boyayı fırçayı siz üretin F35 madem. Ne diye Amerika'dan 10 senedir F35 gelecek diye bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • egemen 5 yıl önce Şikayet Et
    sen bu kafayla dünyanın merkezini amerika olarak görürsün.. bu haberden bunumu anladın bunların hepsi kurgu şerit çekerlerdi girilmesin diye.demogoji yapma
    Cevapla
  • ABD isteği bu 5 yıl önce Şikayet Et
    F35 iyi bir uçak olsaydı ABD F22 Raptor gibi tek başına üretip hiçbir ülkeye satmazdı. F35 ne kadar arızalı ve hassas olursa ABD için o kadar iyi. Daha fazla yedek parça satar. Daha fazla teknik destek sağlayıp herkesi kendine bağımlı eder. Siz hiç ABD'nin satmak için kusursuz bir uçak üreteceğine inanıyor musunuz? Eğer inanıyorsanız gerçekten çok safsınız. Amerika F35 den daha ucuz ve eski F15 uçaklarıyla S400 olan Suriye hava sahasına elini kolunu sallayıp girerek fosfor bombası attı. Üstelik F15 de radara görünmezlik stealth özelliği de yok. Yani Amerika'nın kendi kullandığı en kötü uçak sattığı en iyi uçaktan daha iyidir
    Cevapla
  • Özkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaşım. Millet olarak herşey hakkında müthiş bilgimiz varmış gibi görüş beyan etme hastalığın dan bir türlü kurtulamıyor uz. Gören de F 35i sen inceliyor sun bu konudaki otorite sen sanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı