Trump talimatı verdi: Tam 200 milyar dolar!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürüne yönelik yeni gümrük tarifelerinin uygulamaya başlanması talimatını verdi.

Trump talimatı verdi: Tam 200 milyar dolar!
Trump talimatı verdi: Tam 200 milyar dolar!
GİRİŞ 15.09.2018 01:45 GÜNCELLEME 15.09.2018 05:51
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bloomberg'in ismini açıklamadığı dört ayrı kaynağa dayandırdığı haberine göre, Trump ticaret ve ekonomi ekibinden, Çin'e yönelik son gümrük vergilerini hayata geçirmelerini istedi.

Haberde, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'ın perşembe sabahı Başkan Trump ile bir araya geldikleri ve Çin'e yönelik yeni hamleleri görüştükleri kaydedildi.

 

Trump'ın 200 milyar dolarlık Çin menşeli ürüne yönelik planlanan tarifelerin hayata geçirilmesi talimatını söz konusu toplantıda verdiği belirtilirken, konuya ilişkin resmi açıklamanın daha önce açıklanan ürün listesine yönelik geri bildirimler doğrultusunda yapılması beklenen revizyonlar nedeniyle geciktiği iddia edildi.

ABD YÖNETİMİ ÇİN'İ DÜN YENİDEN MÜZAKERELERE DAVET ETTİ

Öte yandan, Beyaz Saray Ekonomik Konseyi Başkanı Larry Kudlow, dün yaptığı açıklamada, Hazine Bakanı Mnuchin'in üst düzey Çinli yetkililere müzakereler için yeni bir davet gönderdiğini teyit etmişti.

Trump'ın bu davete rağmen yeni tarifelerin uygulamaya geçirilmesi yönünde talimat vermesinde, "ABD yönetiminin Çin'le anlaşmak için baskı altında olduğuna" yönelik haberlerin rol oynamış olabileceği belirtiliyor.

Amerikan basını, Mnuchin'in Çin ile başarısız geçen son müzakerelerin ardından yeni bir davette bulunmasını, "Trump yönetimi kasım ayında yapılacak seçimler öncesinde Çin'le ticaret savaşını bitirmek istiyor." şeklinde yorumlamıştı. Trump, bu haberler üzerine Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Biz Çin'le anlaşmak için hiçbir baskı altında değiliz ama onlar bizimle anlaşmak için baskı altındalar. Bizim piyasalarımız yükselirken, onlarınki çöküyor." ifadelerini kullanmıştı.

5 BİN ÇİN ÜRÜNÜNÜ İLGİLENDİRİYOR

Trump yönetimi, deniz mahsullerinden spor eldivenine, doğal ve kimyasal minerallerden sebze-meyvelere, tütün mamullerinden otomobil lastiğine kadar 5 bin farklı ürünün yer aldığı 200 milyar dolarlık Çin menşeli ürünün listesini 10 Temmuz'da açıklamıştı.

Söz konusu listedeki ürünlere gümrük vergisi getirilmesinin Amerikan şirketlerini nasıl etkileyeceğini anlamaya yönelik 60 günlük geri bildirim süresi 6 Eylül Perşembe günü sona ermişti.

ABD Ticaret Temsilciliği, yeni tarifelerin tabi tutulacağı ürünler hakkında iş dünyasından geri bildirimler doğrultusunda değişiklikler yapabiliyor. 

YORUMLAR 20
  • yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ile müzakere olmaz çünkü başındaki mahluk adam değil.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa bir abd başkanı yapılması gerekeni yapıyor dünyada 2 milyar çinli var bunların hepsi aç bunların yüzüne dünyada emekçinin değeri kalmıyor ucuz çin işçiliğine son verilmeli trump doğrusunu yapıyor 50 dolarada çalışılmazki bir ay boyunca bu çinliler çoğaldıkça dünyanın sonunu getirecekler tüm dünya çine savaş açmalı yoksa bunlar dünyayı bitirecekler çekirge sürüsü gibi ucuza çalışıyorlar bizde vergileri arttırmalıyız çin den gelen ürünlere
    Cevapla
  • 01 Adana 5 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler korkak millettir. Önce İngiliz sonra da Japon sömürgesiydiler. Şimdi de ekonomik olarak ABD tarafından sömürülmektedir. Eğer Amerika Japonya'ya atom bombası atıp Japonya Amerika'ya teslim olmasaydı Çin hala Japonya'nın sömürgesiydi. ABD Çin'in burnunun dibindeki Güney Çin Denizi'nde sürekli tatbikat yapıyor. Çin hiç sesini ABD'ye çıkarabiliyor mu? Çin'in gücü ancak Uygur Türklerine yetiyor. Aynı Putin ve Esad'ın silahsız Muhaliflere saldırdığı gibi.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Asil korkak abd 'dir. Abd super guc lanse eden kendileridir. Kulli yalan .
    Cevapla
  • yapma yahu 5 yıl önce Şikayet Et
    güney çin denizi'ni 40 gemiyle kapatmıştı çin. donanma gücü böyle giderse abd bir daha oraya zor girer
    Cevapla
  • hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD cok iyi yapiyo Cine dinsizin hakindaimansiz gelir Cin acimasiz bir irk dilsiz hayvanlara yaptiklari diri diri kanamis kazana köpekleri kedileri koyan Cin tecalari Allah sizi perisan etsin beterolun!!
    Cevapla
  • ömerkaraman 5 yıl önce Şikayet Et
    cin adamsan 1.800tirilyon doları sal abd bakalım ne yapacak sizde o yurek yok
    Cevapla
  • Isabeyli 5 yıl önce Şikayet Et
    Cin korkaktir.cikip cevap bile vermez.amerika acik dùşman olduğunu søylūyor.amma iran ve suriye icten pazarlikli.
    Cevapla
  • hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya Türkiyede bazarlarda sarmisaga kadar Cin sarmisagi yerli sarmisag yok geldigimiz hale bakin!!!!
    Cevapla
  • hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Cinin isi Exportv Dollar Euro Cin para gelsin yeterki insanlik sifi insan deyeri yok dinleri imanlari para.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!