Macron genç vatandaşı azarladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iş bulamamaktan şikayet eden bir gence, 'Yolun karşısına geçsem size iş bulurum, motivasyonunuz varsa bulursunuz' dedi.

GİRİŞ 16.09.2018 23:35 GÜNCELLEME 17.09.2018 08:24
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Fransa’da “Ulusal Miras günü” halkın ziyaretine açılan tarihi yapılardan Elysee Cumhurbaşkanlık Sarayı gün içerisinde ziyaretçi akınına uğradı. Kapıda saatlerce bekleyen ziyaretçilerden bazıları ile görüşen Fransız Cumhurbaşkanı, genç bir vatandaşın iş bulamamaktan yakınmasının üzerine kameralar önünde gence tepki gösterdi.

YOLUN KARŞISINA GEÇSEM SİZE İŞ BULURUM

 

Macron, bahçıvan olduğunu ve her alanda iş arayıp yine de bulamadığını dile getiren gence, “Yolun karşısına geçsem size iş bulurum. Motivasyonunuz varsa otellerde, kafelerde ve inşaatta işçi alımı yapılıyor. Gittiğiniz iki yerin en az birinde eminim ki alım yapıyor” dedi.

Sürekli başvurular yapıp geri dönüş almadığını dile getiren gencin Cumhurbaşkanı ile görüşme videosu Fransızlardan tepki gördü. Şikayetçi genç ile aynı kaderi paylaşan milyonlarca Fransız, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanının cevabından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Bununla birlikte olay üzerine sosyal medya üzerinden insani yardım kampanyaları başlatıldı. Dünyaca ünlü sosyal medya fenomeni Jerome Jarre ise hesabı üzerinden işsiz gence kendi uzmanlık alanında bir iş bulunması için çağrıda bulundu.

YORUMLAR 41
  • mirol pervaneci 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu macron gözüme girmeye başladı en azından çalışın şeklinde bakış açısı var.
    Cevapla
  • Sualp 5 yıl önce Şikayet Et
    Otel, fırın, market, inşaat ve kargoda çalışılmaz..
    Cevapla
  • ...... 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı. Keyfine göre iş ararsan bulamazsın tabi.
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam okul okuduysa tabi ki keyfine göre işe girmek isteyecek. Boşa mı okumuş oluyor. İş bulamıyorsa alternatif arayabilir o ayrı. Ama ilk olarak nerede çalışmak istiyorsa onun için uğraşacak.
    Cevapla
  • urfalimuslum 5 yıl önce Şikayet Et
    adam bu sefer haklı beyler dağılabiliriz :)
    Cevapla
  • ERZURUMLU 5 yıl önce Şikayet Et
    Alemsin urfalı :))
    Cevapla
  • mhhtn 5 yıl önce Şikayet Et
    herkese gençler iş beğenmiyor iş bol demi vurmuş ama kimse, iş saatlerinden, maaşlardan söz etmemiş, kimse boş oturmak istemez ama, insanları asgari ücretle 6 gün 12 saat mesai saatiyle çalıştırmaya(kölelik yaptırıp patron zengin etmeye) kalkarsanız kusura bakmayın ama bulamazsınız tabi işçi. Gençler köleliğe karşı çıkıp çalışmayarak iyi yapıyor. Eski nesilin ekmek parası dişimizi sıkıp her türlü zorlukta çalışacağız kafası şuan patronları iyice şımartıp köle gibi işçi kullanmalarına sebep oldu. Tam tersi bir nesil yetişip patronlara haddini bildirmesi gerek
    Cevapla
  • Adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek aslanın ağzında değil midesinde kardeş öyle mesai saatlerine felan bakarsan iş bulamıyorum diye gezersin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak