Suudi Arabistan'dan Suriye çağrısı!

Suudi Arabistan, Esed rejiminin Suriye'de halka uyguladığı tehcir politikasının durdurulması için uluslararası camiaya çağrıda bulundu.

Suudi Arabistan'dan Suriye çağrısı!
Suudi Arabistan'dan Suriye çağrısı!
GİRİŞ 18.09.2018 12:39 GÜNCELLEME 18.09.2018 12:39
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler (BM) temsilcisi Abdulaziz el-Vasıl, Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyinde "Suriye Uluslararası İnsan Hakları Konseyiyle Diyalog" başlıklı oturumda konuştu.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, Vasıl konuşmasında ülkesinin Suriye'deki krizin siyasi yollarla çözümü konusundaki tavrının net olduğunu söyledi.

 

 

Suriye'de kısa bir dönemde 1 milyondan fazla kişinin yerlerinden edilmesinin, ülkenin demografik yapısını değiştirmeyi amaçlayan kasıtlı tehcir politikasının devam ettiğini gösterdiğini vurgulayan Vasıl, uluslararası camianın bu ihlaller ile keyfi uygulamaların durdurulması için tüm tedbirleri alması gerektiğini belirtti.

BM'nin, ocak-temmuz döneminde Suriye'deki insan hakları durumuna ilişkin geçen hafta hazırladığı raporda, 2011'den bu yana iç savaşın devam ettiği Suriye'de bu sene şimdiye dek görülmemiş düzeyde yerinden edilmeler yaşandığına dikkat çekilmiş, Beşşar Esed rejiminin "silahlı muhaliflerin" ve "terörist organizasyonların" kontrolündeki bölgelere yönelik yılın ilk 6 ayında düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 1 milyondan fazla Suriyelinin yerinden edildiği vurgulanmıştı.

YORUMLAR 63
  • ibrahim adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Şeytan(ABD) düğmesine basmış,Başkanın(RTE) kazandığı başarı ve takdiri ,aklınca azaltmaya çalışıyor çöl bedevisi(deve çobanı)!
    Cevapla
  • Bir gün 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan kralı gibi onurlu bir devlet adamına ettiğin laflar kıskançlık ve hasedten başka birşey değil
    Cevapla
  • Ozkaya'lar 5 yıl önce Şikayet Et
    günaydın.üsküdarda sabah oldu.
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce katlettiğin Yemenli çocukların hesabını ver!
    Cevapla
  • Dadaşça 5 yıl önce Şikayet Et
    Katarın kara sınırını kaldırmak neyin nesi.
    Cevapla
  • arda 5 yıl önce Şikayet Et
    karaktersizler abd batı yalamaları.geçmişdede böyle kaypakdınız şimdide .ejdadı kaypak olanın kendi ne olacak.yeryüzü utanç kaynakları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler