Türkiye tedbirini aldı! Sınırı geçtiler

Türkiye, İdlib için diplomatik temaslarını sürdürürken, her türlü olumsuzluğa karşı da zırhlı araçlar ve komando birliklerini konuşlandırdı.

Türkiye tedbirini aldı! Sınırı geçtiler
Türkiye tedbirini aldı! Sınırı geçtiler
GİRİŞ 18.09.2018 15:13 GÜNCELLEME 18.09.2018 15:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İdlib için diplomatik çabalarını sürdüren Türkiye sahada yaşanabilecek her türlü olumsuzluk için askeri tedbirlerini de alıyor. İdlib'deki sivilleri korumak için 5 bin kişiden oluşan tugay hazır. Mehmetçik gerektiğinde Barış Tugayı olarak İdlib'te görev yapmak için hazır bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi. İki lider İdlib konusunu masaya yatırdı. Türkiye bir yandan diplomatik çabalarını var gücüyle sürdürürken diğer yandan da cephe hattında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı askeri tedbirlerini alıyor. İdlib'de 12 adet gözlem noktası bulunan Türkiye hem bu gözlem noktalarının güvenliğini artırdı hem de sınır ötesine takviye güç gönderdi.

SINIRIN İKİ YANINDA TEDBİR

 

 

Bu kapsamda tank ve zırhlı sevkıyatının yanı sıra komandolar da sınır ötesinde her türlü olumsuz senaryoya karşı konuşlandı. Sınır ötesinde atılan askeri adımların yanı sıra sınırın Türkiye tarafında da güvenlik tedbirleri had safhaya çıkarıldı. Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, İdlib'te sivilleri hedef alabilecek rejim saldırılarına ve silahlı terör örgütlerinin oluşturabileceği kaosa karşı yaklaşık 1 tugay Mehmetçik hazır bekliyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 8
  • Taçsız Kral 5 yıl önce Şikayet Et
    İdlibi Türkiye ye bağlasak en azından deriz ki kendi toprağımız oranın halkıda istiyor nede olsa.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Aklıma kötü şeyler geliyor. Tsk gücünü ora bura dağıttırıp Güneydoğuyu tek taraflı terör devleti Kürdistan ilan etmelerinden hatta işgal edecekleri korkusu aklıma geliyor. Çünkü Rusya hem orda hem burda ikili oynuyor. Millet olarak bu işgali beklemeden uyanık olalım bir olalım. Para için satılmış köpekleri uyaralım inşaAllah. Allah'tan cc korkun dersek uyanırlar.
    Cevapla
  • ..... 5 yıl önce Şikayet Et
    Birazda Kerkük tarafına baksak. Türkmen kardeşlerimize yardım etsek. Varsa yoksa Suriye ve Suriyeliler.
    Cevapla
  • Yerli 5 yıl önce Şikayet Et
    İdlibli gençlere eğit donat yapılmalı. ÖSO çoğatılmalı. 100 bine çıkarılmalı. Menbiç kobani hattına düşünülmeli.
    Cevapla
  • He tamam 5 yıl önce Şikayet Et
    Zzzzz
    Cevapla
  • diriliş 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yar ve yardımcımız olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri