Açık açık tehdit etti! Hesap sormamak sorumsuzluk olur

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Müsteşar Yardımcısı David Trachtenberg, Rusya'nın silahlanmayı azaltmaya yönelik anlaşmalar kapsamındaki birçok yükümlüğünü yerine getirmediğini iddia etti.

Açık açık tehdit etti! Hesap sormamak sorumsuzluk olur
Açık açık tehdit etti! Hesap sormamak sorumsuzluk olur
GİRİŞ 19.09.2018 06:11 GÜNCELLEME 19.09.2018 18:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Trachtenberg, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Andre Thomson ile Senato  Dış İlişkiler Komitesi'de ABD ile Rusya arasında silahlanmayı azaltma çabaları  üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Rusya ile silahlanmayı azaltma çabalarının sorunlu olduğunu savunan  Trachtenberg, "Görünen o ki Rusya Federasyonu anlaşmaların sadece kendisine uyan  kısımlarına uyması gerektiğine inanıyor. Sonuç olarak Rusya ile yapılan tüm  uluslararası anlaşmaların güvenirliği risk altındadır." diye konuştu.

 

 

Uluslararası güvenlik ortamının silahlanmayı kontrol altına almayı  oldukça zorlaştırdığını kaydeden Trachtenberg, Rusya ile gelecektek silahlanmayı  azaltmaya yönelik tüm anlaşmalarının başka ülkelerin katılacağı bir platformda  yapılması gerektiğini savundu.

Rusya'nın özellikle stratejik silahların azaltılması çabalarına önemli  bir engel teşkil ettiğini savunan Trachtenberg, "Rusya'nın bu ihlallerini ihmal  etmek ve bu ihlallerden dolayı Rusya'dan hesap sormamak sorumsuzluk olur."  ifadesini kullandı.

ABD'nin 2011'de Rusya ile imzaladığı Yeni Stratejik Silahları Azaltma  Anlaşması'nın (New START) 2021'de sona ereceğini hatırlatan Trachtenberg,  "Anlaşmayı uzatmaya yönelik alınacak her karar Rusya'nın silahlanmayı azaltmaya  yönelik davranışları ışığında New START anlaşmasının ulusal güvenlik  menfaatlerimize yarayıp yaramadığına yönelik gerçekçi değerlendirmelere  dayanmalıdır." dedi.

Dışişleri Müsteşarı Thomson ise söz konusu anlaşmanın uzatılmasına  yönelik henüz herhangi bir karar alınmadığını ancak bu kararın Rusya'nın son  zamanlarda duyurduğu stratejik silahların anlaşmaya dahil edip etmeyeceğine bağlı  olacağını belirtt

YORUMLAR 17
  • Alp 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkeze çatan gözdağı vermeye çalışan moruk(tramp) a karşı ülkeler birleşip amerikayı bitirselerde dünya bi rahst nefes alsa
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Silahları azaltmak mı? Silahı olmayanı döven abd mi diyor bunu. Adam tam bir deli. Allah düşmanın bile mertini nasip etsin...
    Cevapla
  • AbdullahUyarı 5 yıl önce Şikayet Et
    Zulümle abad olanın ahiri berbad olur Allah sabır ismi şerifi ile sabrediyor mühlet veriyor bizde Ölmeden görelim bu iblisleri kahreyle ya rab diye yalvarıyoruz.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün Allah da Abd 'den hesap soracak. Bu kadar kötülük nereye kadar?
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD de her çeşit silah olacak, ama başka ülkelerde nedende bir iğne bile olmayacak bu ne biçim eşitlik anlayışı Trump efendi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı