Trump'ın açıklamaları AB'yi çok kızdıracak

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'nin (AB) otomobillere yönelik gümrük vergisini önlemek için ticaret müzakerelerine ikna olduğunu belirterek, "Açıkçası, (AB Komisyonu Başkanı) Juncker Avrupa'dan ofisime o kadar hızlı geldi ki o kadar hızlı uçakları olduğunu bilmiyordum." dedi.

Trump'ın açıklamaları AB'yi çok kızdıracak
Trump'ın açıklamaları AB'yi çok kızdıracak
GİRİŞ 19.09.2018 06:31 GÜNCELLEME 19.09.2018 06:31

Trump ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Beyaz Saray'da yaptıkları  görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ticaret politikalarına  ilişkin soru üzerine, gümrük tarifelerinin ticaret açığını düşürmesinin zaman  alacağını belirten Trump, Çin'e yönelik tedbirlerin kısa süre önce başladığını  anımsattı.

AB'nin de Çin gibi ABD'yi suistimal ettiğini öne süren Trump, "Bu bir  süreç. Biraz zaman alıyor. AB bizimle konuşmuyordu. Başkan Obama ile  konuşmuyorlardı." değerlendirmesini yaptı.

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'ın ABD'nin ticaret  uygulamalarını yeniden müzakere etme davetini reddettiğini kaydeden Trump,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Juncker, yeniden müzakereleri istemedi. 3 kere teklif ettikten sonra  bile istemedi. Ben de 'Tamam. Artık müzakere etmek zorunda değiliz. Sizin ABD'ye  gönderdiğiniz milyonlarca arabaya vergi getireceğiz' dedim. Açıkçası, Juncker  Avrupa'dan ofisime o kadar hızlı geldi ki o kadar hızlı uçakları olduğunu  bilmiyordum."

Trump, Avrupa'dan getirilen otomobillere yönelik vergi tehdidinden  sonra yapılan görüşmede anlaşma sağladıklarını dile getirdi.

Öte yandan, Meksika ile ticaret anlaşmasının son safhaya geldiğini  söyleyen Trump, "Her iki taraf için de mükemmel bir anlaşma sağladık. Daha önce  tek taraflı bir anlaşma vardı. Şimdiki her iki taraf için iyi bir anlaşma oldu ve  bundan mutluyuz." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar