İsrail bunu konuşuyor! En büyük 'Rusya' korkusu

İsrail uçaklarının Suriye füze savunma sistemlerinin hedefi haline getirmesi sonucu düşürülen İl-20 uçağı vakası, İsrail basınında geniş yer almaya devam ediyor.

İsrail bunu konuşuyor! En büyük 'Rusya' korkusu
İsrail bunu konuşuyor! En büyük 'Rusya' korkusu
GİRİŞ 23.09.2018 17:58 GÜNCELLEME 23.09.2018 17:59
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Haaretz gazetesi, İl-20 vakasına Rusyanın vereceği yanıtın İsrail Hava Kuvvetleri’nin ''kanatlarını kırparak'' Suriye hava sahasındaki uçuşlarını kısıtlayabileceği yorumunda bulundu. 

Gazetenin haberine göre İsrailli yetkililer, Rus yönetiminin Suriye hava sahasını 1 hafta boyunca kapatmakla sınırlı kalacağını ve kendi üslerinin yakınında uçuşları yasaklamayacağını umuyor.

 

 

Haberde, bu tür yaptırımların İsrail uçaklarının Şam'ın kuzeyine ulaşımını engelleyeceği ve dolaysıyla Suriye rejiminin güvenli bölgeler kurmalarına, İran'a ise bölgedeki pozisyonlarını güçlendirmeye imkân tanıyacağı kaydedildi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman ise iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ve İsrail'in uçak trajedisi sebebiyle rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

İsrail uçakları Suriye'de Rus İl-20 uçağını Suriye hava savunma sistemlerinin hedefi haline getirip içindeki 15 mürettebatla birlikte düşmesine neden olmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı ise İsrail'in Suriye'de kazaları önlemeye yönelik anlaşmaları ihlal ettiğini, uçaklarının bulundukları nokta hakkında yanlış bilgi verdiği açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 53
  • Musti 180 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin bu bir bakmissiniz israili haritadan silmis arkasinda Amerika olsa bile savas oldugu an hersey degisir sanmiyorumki Amerika israil icin ciddi bir savas aninda rusyayla karsi karsiya gelmek istesin birde rusyanin arkasinda olan ulkeleri dusunun en basta cin. Amerika olasi bir savasta herzaman oldugu gibi israili kaderine terk edecektir cünkü kendisininde kayip edecegi cok seyler vardir.
    Cevapla
  • Psikolog 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen en iyisi bir psikoloğa görün. Komünist devrimi başlatan ve aynı zamanda Rusya'nın ilk devlet başkanı olan Vladimir Lenin Ukraynalı yahudidir. Burada belki yasak olabilir diye link paylaşmayacağım ama birçok kaynakta bu geçer. Ayrıca Chelsea Futbol Kulübü'nün sahibi Roman Abrovomich de yahudidir. Aynı zamanda İsrail ve Rusya çifte vatandaşıdır. Rusya'nın sermayesi yahudilerin elinde. Yahudiler parayı çektikleri an Rusya' nın işi biter. Rusya İsrail'e saldırır lafı züğürt tesellisi. Isıracak köpek dişini göstermez. 8 milyonluk İsrail'in 4 tane F16 uçağıyla baş edemeyen Rusya 330 milyonluk Amerika ile hiç baş edemez
    Cevapla
  • Musti 180 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya simdi Sesini cikartmiyor gibi gorunebilir ama sunu unutmayin rusya yahudileri sevmez ama sinirle kalkip zararlada oturmaz vardir bir dusunceleri. Yakinda cikar ortaya ne dusundukleri. Bugün avrupa bile rusyayla olan iliskileri normallestirmeye calisiyor korku sardi dunyayi heleki almanyayi olasi bir savasa rusyanin ilk vuracagi ulke almanyadir. Yahudilerin ve Amerikanin en cok onem verdigi muttefikleri almanyadir.
    Cevapla
  • TORUN 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd li diplomat şöyle demişti Abd bir Fil ise İsrailde Fil terbiyecisidir. Sanırım Rusya da böyle
    Cevapla
  • werty 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve israil birbirinden kopmaz ikili tıpkı abd gibi bunlar boş laf
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte söylenmiş,bir cümle,russun akillisi yahudi dir!
    Cevapla
  • Sami 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu sırtlan sen gibi aslana sataştı haddini bildermelisin
    Cevapla
  • feyzio 5 yıl önce Şikayet Et
    aslanın tasması sırtlanın elinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'