Trump'tan kızdıracak darbe çıkışı: Hemen devrilir!

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun askeri darbeyle kolaylıkla devrilebileceğini öne sürdü.

Trump'tan kızdıracak darbe çıkışı: Hemen devrilir!
Trump'tan kızdıracak darbe çıkışı: Hemen devrilir!
GİRİŞ 26.09.2018 13:31 GÜNCELLEME 26.09.2018 13:32
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Trump, Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmeleri arasında yaptığı açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Maduro yönetiminin askeri müdahaleyle kolayca devrilebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Trump, "Asker karar verirse, ordu tarafından çok hızlı şekilde devrilebilecek bir rejim." ifadelerini kullandı.

 

 

ABD liderliğindeki bir askeri darbenin mümkün olup olmadığına ilişkin soruyu yanıtsız bırakan Trump, askeri strateji ortaya koymadığını söyledi.

Diğer yandan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD Hazine Bakanlığının dün, eşi ve yakın çevresine yönelik aldığı yaptırım kararı hakkında devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, "emperyalist güce karşı verilen savaşta bu tür yaptırımların etrafındakiler için bir onur nişanesi olduğunu" kaydetti.

Eşini hedef alan yaptırımlara tepki gösteren Maduro, "Bana saldırmak istiyorsanız direkt bana gelin ancak Cilia'ya ve aileme dokunmayın." ifadelerini kullandı.

Bakanlığın yolsuzluk iddiaları üzerine hedef aldığı isimler arasında Venezuela Devlet Başkanı'nın eşi Cilia Flores'in yanı sıra Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Elonia Rodriguez Gomez, Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ve İletişim Bakanı Jorge Jesus Rodriguez Gomez bulunuyor.

Maduro'ya, ağustosta başkent Caracas'ta bir törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü dronelar ile saldırı düzenlenmişti. Maduro'nun yara almadan kurtulduğu saldırıda 7 asker yaralanmıştı. 

Kendilerine "Tişört Giyen Askerler" adını veren bir grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

"The New York Times" (NYT) gazetesinde bu ayın başında yer alan ve ismi açıklanmayan bazı Amerikalı yetkililer ile görüşmelere katıldığı belirtilen Venezuelalı eski bir komutana dayandırılan haberde, Donald Trump yönetiminin Venezuela'da darbe planladığı ileri sürülmüştü. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • durum vahim 5 yıl önce Şikayet Et
    bogler giderse birileri cikip amerikay horosomaya cevirecek bu gidisle artik dunyanin bagrina tak dedi amerikanin yapotiklari birileri japaonyay cevirecek amerikayi bu nedir ya cia teror orgutu haline geldi dunyada
    Cevapla
  • Gokbora 5 yıl önce Şikayet Et
    abd halkinin cogu trumpu istemiyor,yilardir abd halkinin yiyip ictirip susuyorlar.halki bunu bildigi halde susuyor cunki o ikinci araba ve luks hayat zevklerine gidiyor. Maduroya Rabimiz yardim etsin ve insanlar abd nin ne kadar alcak kan emici oldugunu bir daha gorsun.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika darbe yapmasın fakat maduro da kalmasın.. sisi.. maduro.. esad hepsi gitsin.
    Cevapla
  • Birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Venezuellalıların ABD'ye karşı Madura'ya sahip çıkması gerekiyor. Yoksa ABD'nin himayesinde köleleştirilmiş bir halk olarak yaşarlar. Şu ABD'de de bir darbe olsada görsek. Popcorn alır öyle izlerdik hallerini!
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasil olurda bu kadar petrol reservi olan bir ulke bu kadar fakir olur? Ve nedenTurkiye disaridan aldigi petrolun bir bolumunu Venezuela dan temin etmez?
    Cevapla
  • Türküm 5 yıl önce Şikayet Et
    hangi dünyada yasiyorsun kardes,bundan 4 yil önce alacaktik,usa koca tankeri batirdi venezuela önünde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor