ABD itiraf etti: Çekiç Güç modeli masada!

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, 1990’larda PKK üyelerini silahlandırarak sabotaj, kontrgerilla taktikleri öğreten “Çekiç Güç” modelinin masada olduğunu itiraf etti. Jeffrey, PKK ile YPG’nin aynı örgüt olduğunu dile getirerek Türkiye’nin tezlerini destekler görünüyordu.

ABD itiraf etti: Çekiç Güç modeli masada!
ABD itiraf etti: Çekiç Güç modeli masada!
GİRİŞ 29.09.2018 07:39 GÜNCELLEME 29.09.2018 08:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye’nin geleceğine yönelik senaryolar arasında Çekiç Güç modeli olduğunu itiraf etti. BM Genel Kurulu için New York’ta bulunan Jeffrey, gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD’nin Suriye’de kalmasının birçok yolu olduğunu kaydeden James Jeffrey, 1990’larda PKK üyelerini silahlandırarak sabotaj, kontrgerilla taktikleri öğreten “Çekiç Güç” modelinin masada olduğunu ifade etti. Eski ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, PKK ile YPG’nin aynı terör örgütü olduğunu dile getirerek Türkiye’nin tezlerini destekler görünüyordu.

ÇEŞİTLİ SENARYOLAR

 

 

“Çeşitli senaryolar var” diyen Jeffrey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bazılarını haber yaptığınız için biliyorsunuz. 2008’de Gürcistan’daki Ruslara nasıl tepki verdiğimiz ya da uluslararası toplumun doğu Ukrayna’daki Ruslara gösterdiği tepki gibi ki bu bölgelerde Amerikan güçleri bulunmuyordu. Uzun yıllar boyunca, bildiğiniz gibi, Kuzey Irak’ta yerel müttefiklerimiz vardı ve hava desteği sağladık. Bunların, gelecekte Suriye’de izleyeceğimiz yol olduğunu söylemiyorum. Sadece orada aktif olabileceğimiz pek çok yol olduğunu söylüyorum.”

ESED’İ DEVİRMEYECEĞİZ

Jeffrey, ABD’nin Suriye’deki üç hedefini ise “DEAŞ’ın yenilmesi, siyasal sürecin yeniden canlandırılması ve İran’a bağlı tüm askeri güçlerin Suriye’den çıkarılması” olarak ifade etti. Hedefler arasında Esed’in yönetimden uzaklaştırılması yer almadı. Jeffrey, Esed’i devirme niyeti taşımadıklarını, bu işi Anayasa çalışmalarıyla Suriyelilerin yapması gerektiğini ileri sürdü. Özel Temsilci, öte yandan Esed’in Suriye’deki petrol ve doğalgazı tamamen kontrol etmesine izin vermeyeceklerini de kaydetti.

HEDEF, PARÇALAMAK

Jeffrey, Rusya’nın Şam rejimini desteklemekten vazgeçmesini isteyerek “Bana göre Rusya’nın Suriye hükümetiyle dostluk kurmasının gereği yok. Bu destek Rusya için de ağır sonuçlar doğurabilir. Biz, Suriye’nin kontrolünün tamamen Esed’e bırakılmasından yana değiliz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 12
  • Medutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Ama hesaplamadiklari bir sey varvTurkiye o 90 lardaki Turkiye degil abd ayagina sikiyor
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz önce ülke sınırlarımızdaki hainleri yargılayalım. devamında ortadoğudaki müttefiklerimizle yurt dışında bulunan hainleri paket edip Türkiyede adalete teslim edelim.
    Cevapla
  • Fantezi 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede en gereksizler Listesi ABD, Rusya, diğer Batı Ülkeleri, Esed, Pyd/Ypg/Pkk-Daeş. Bunların hepsi o bölgeden defolup giderse.Ortadoğu rahat nefes alır. Ha birde Abd gayrimeşru çocuğu Israilide yanına alsın giderken. Hayal etmenin sınırı yok biliyorsunuz. Zalimler her yeri sarmış.
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK , yıllar önce Irak'ın Kuzeyine Saddam için yerleştirilen Çekiç Güç ile palazlandı. ABD ısrarla davasında devam ediyor. ABD bir dost değil , zorbadır. Bilmedikleri şey bizimde ne kadar ısrarcı olduğumuz. Yıktıkları ve ele geçirdikleri ülkemizde , yeniden doğduk. Yüz yıllardır boynumuza geçirdikleri esaret ve vesayet odaklarını kısmende olsa bertaraf ettik. Kıyamete kadar biz vazgeçmeyeceğiz. İnşallah bu zorbanın sonu , bu aziz milletin ellinden olur.
    Cevapla
  • Cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimseyi dinlemeyeceksin kardeşim sana tehdit olan herşeyi vuracaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor