ABD'den kritik F-35 açıklaması

F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Programı Direktör Yardımcısı Koramiral Mat Winter, iki F-35 savaş uçağının daha gelecek yıl mart ayında Türkiye'ye teslim edilmesini beklediklerini söyledi.

ABD'den kritik F-35 açıklaması
ABD'den kritik F-35 açıklaması
GİRİŞ 02.10.2018 04:34 GÜNCELLEME 02.10.2018 04:34
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Winter, F-35 Programı Ofisi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin F-35 Beşinci Nesil Müşterek Taarruz Uçağı Programı'na katılımına ilişkin herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, "İki uçağın daha Mart 2019'da teslim edilmesini bekliyoruz. 100 uçağın teslimatında bir değişiklik olduğuna dair herhangi bir işaret yok." ifadelerini kullandı.

RAPOR SUNULMUŞ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bütçesinde, Pentagon'un 90 gün içinde Türkiye ile ilgili Kongre'ye rapor sunma şartını hatırlatan Winter, "Rapor için teknik ve programa ilişkin bilgileri sağladık ve rapor 90 gün içinde teslim edilmiş olacak." dedi.

Türkiye, haziran ayında iki F-35 savaş uçağını teslim almıştı.

2002'den beri programın katılımcı ülkeleri arasında yer alan Türkiye, 100 F-35 savaş uçağı almayı taahhüt ediyor. 

YORUMLAR 16
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak kodu bende yoksa ne yapayım uçağı benim mühimmatı mı atmaz onlar ne derse o olur
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim ürettiğimiz parçaları sınırlı üretelim stok yaptırmayalım. stok yapıp sonra da kendileri üretmek için zaman kazanmasınlar..
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hic teslim etti mi ki iki ucak daha teslim edecek diyorlar.ayrica o ucaklarda kimbili öyle cipler var ki herseyi aninda yönlendirirler.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Konunun özü: Güneydoğuda dahil bir Kürt devleti hayalinde olan ABD "Irak ve Suriye kuzeyindeki oluşumdan sonra" Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor. 3 uydu ile bağlantılı uçacak F-35 uçakları İrana sorunsuz gider ama SURİYE/IRAK,Yunanistan veya Kıbrıs gibi milli amaçlarla da uçurulur diyen herkimse YALAN SÖYLÜYORDUR...!! F-35 teknolojik esarettir.....NOKTA
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Az bişey aklınız varsa bu tehditler karsısında almamalıydınız o ucaklardan hiç bi cacık olmaz tek tuşla eminim yere çakılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma