Irak'ta seçime kan sıçradı! Ölü ve yaralılar var

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) adayı Berhem Salih’in dün gece Irak Cumhurbaşkanlığına seçilmesiyle, memleketi Süleymaniye’de yapılan kutlamalarda sokak magandalarının açtığı ateş sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Irak'ta seçime kan sıçradı! Ölü ve yaralılar var
Irak'ta seçime kan sıçradı! Ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 03.10.2018 14:35 GÜNCELLEME 03.10.2018 15:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) adayı Berhem Salih, Irak Meclisi’nde yapılan oylamanın 2. turunda en güçlü rakibi olan Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adayını açık bir farkla geride bırakarak cumhurbaşkanlığına seçildi.

Berhem Salih’in memleketi Süleymaniye’de geç saatlere kadar kent sokaklarında arabayla tur atan KYB’liler havai fişeklerle havaya ateş açarak sevinç gösterisi yaptı.

 

 

Süleymaniye Devlet Hastanesi, sokak magandalarının açtığı ateş sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Öte yandan, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi John Wells, cumhurbaşkanı seçiminin ülke tarihinde en demokratik seçim olduğunu altını çizerek, Berhem Salih’i kutladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • I genc 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ingiltere varya allah'ım onları öyle bir bozguna uğrat ki doğduklarında öleceklerine pişman olsunlar hiç bir çıkış ümidi verme onlara allah'ım
    Cevapla
  • yeter 5 yıl önce Şikayet Et
    Orta dogu halki ne sevinmeyi biliyor nede ozulmeyi bu bulgedeki ulkelerde kan akmadan secim bile yapilamiyorbirilerinin sevincine ortak oluca birilerinide uzuyoruz
    Cevapla
  • Reco 5 yıl önce Şikayet Et
    Ingiltere secimi kutlayip en demokrat secim diyorsa mutlaka ingiliz kirmasi kazanmistir.nede olsa ingiliz oyunu..irakda petrol olmasaydi demokratik sayilmazdi secim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz