ABD, İran'la yaptığı anlaşmayı iptal etti!

ABD yönetimi, İran'la 1955'te imzaladığı 'Dostluk, Ekonomik Münasebetler ve Konsolosluk Hukuku' anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı.

ABD, İran'la yaptığı anlaşmayı iptal etti!
ABD, İran'la yaptığı anlaşmayı iptal etti!
GİRİŞ 03.10.2018 18:36 GÜNCELLEME 03.10.2018 19:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran ile 1955'te imzalanan, "Dostluk, Ekonomik Münasebetler ve Konsolosluk Hukuku" anlaşmasının feshedildiğini bildirdi.

Pompeo, Bakanlıkta düzenlediği basın brifinginde, İran ile söz konusu anlaşmanın iptaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

39 YIL GECİKMİŞ BİR KARAR

Mike Pompeo, "ABD'nin İran ile 1955'te imzalanan "Dostluk, Ekonomik Münasebetler ve Konsolosluk Hukuku" anlaşmasını feshettiğini açıklıyorum. Bu açıkça 39 yıl gecikmiş bir karardır." dedi.

Pompeo'nun açıklamasından birkaç saat önce, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Adalet Divanı, ABD'den, İran'a karşı, insani yardım ve ürünlerin ithalatını etkileyen bazı yaptırımları kaldırmasını istemişti.

İran ise devrim öncesi imzalanan ve iki ülke arasındaki ekonomik ve diplomatik bağları düzenleyen ve destekleyen bir anlaşma olan "Dostluk, Ekonomik Münasebetler ve Konsolosluk Hukuku" uyarınca, ara ara ABD'yi Uluslararası Adalet Divanı'na taşımış ve şikayetlerini dile getirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi yapmış. Zaten bu anlaşma çoktan rafa kalkmıştı. Şah dönemine aitti. Bu iran rejimi tüm dünyaya kahrolsun sloganı atıyor. bir gün ABD'ye bir gün Fransaya bir gün Türkiyeye. kısacası kimseyle dost değiller bunlar
    Cevapla
  • Bop projesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd niyeti bozmus sira iranda saldircaklar.Sonra sira Turkiyede
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    hic bihalt edemez ...
    Cevapla
  • barakuda 5 yıl önce Şikayet Et
    yahudi lobisinin istediği her karar tek tek alınıyor
    Cevapla
  • haydar 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Irana busate sonra hic bisey yapamaz Dünyada dengeler deyisti Cin süpergüc oldu Russya süpergüc oldu arkasina Hindistan süpegüc olmaya calisiyo ABD tireni kacirdi Iran petrolu gazi Cine Hindistana satsa yeter !!
    Cevapla
  • cahil 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD yilardir Irana anbargo koymus Iran güclü petrolu gazi bal AB Cine Hindistana stsa yeter ABD bisey yapamaz Irana Iran ecem pers Vahahabiler gibi kilic oynu oynamiyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak