Netanyahu açıkladı: Saldırı hazırlığı yapıyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kabine üyelerine, Gazze Şeridi'ndeki insani koşulların iyileşmemesi halinde ordunun bölgeye yönelik bir askeri harekâta hazırlandığını söyledi.

Netanyahu açıkladı: Saldırı hazırlığı yapıyoruz
Netanyahu açıkladı: Saldırı hazırlığı yapıyoruz
GİRİŞ 08.10.2018 13:39 GÜNCELLEME 08.10.2018 13:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail'in "Kanal 2" televizyonunda yayınlanan habere göre, Netanyahu, Gazze'deki insani krizin İsrail için "tehdit oluşturduğu" imasında bulunarak Bakanlar Kurulu üyelerine "koşulların iyileşmemesi halinde ordunun Gazze'ye saldırmak için hazırlık yaptığını" belirtti.

Haberde Netanyahu'nun, "Gazze'deki huzursuzluğun azalması bizim için arzu edilir bir durumdur. Ancak bunun gerçekleşeceğinden emin değiliz. Dolayısıyla askeri olarak hazırlanıyoruz. Bu boş bir ifade değil" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

 

 

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen hafta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı "Gazze'ye para akışını durdurarak bölgeyi boğmaya çalışmakla" suçlamış ve "Ebu Mazın (Abbas) Gazze'ye para akışını durdurdu. Bu da içerideki insani durumun bozulmasına yol açtı ve Hamas'ı sınırdaki şiddeti tırmandırmaya sürükledi" diye konuşmuştu.

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün sürdürdüğü saldırılarda 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Söz konusu saldırılarda binlerce yapı tamamen yıkılırken, on binlerce bina da zarar görmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • el gurbeti 5 yıl önce Şikayet Et
    allah belani versin senin nasil can verecegini görmek rabbimden dileklerimden birisi
    Cevapla
  • sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    ya bu gazzeye artık asker gönderelim
    Cevapla
  • Ergün 5 yıl önce Şikayet Et
    Zulüm 100 yıl sürer merak etmeyin.Siz kudurdukça Allah'ın gazabı da o kadar ağır olacak ve o paralariniz sizi kurtaramayacak .. sonunuz yakın merak etmeyin...
    Cevapla
  • Ramazan memiş 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah ısrailli 7 kat yerin dibine gomsun insanlah ısrail ve uşakları Allah sizide helak etsin
    Cevapla
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Insanligin kanseri israil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!