Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye izin çıktı! Gelin..

BM İnsan Hakları Ofisi, "Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının ortadan kaybolmasından çok ciddi endişe duyuyoruz" açıklamasını yaptı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda inceleme yapılacağını duyurdu. Suudi Arabistan ise, Türk uzmanları başkonsolosluğunu ziyaret için davet gönderdi.

GİRİŞ 09.10.2018 13:28 GÜNCELLEME 09.10.2018 15:09
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi sözcüsü Ravina Shamdasani'nin Cenevre'de yaptığı açıklamada, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasından ciddi endişe duyulduğunu belirtildi.

Sözcü açıklamasının devamında ise, Türkiye ve Suudi Arabistan'a çağrı yaparak, iki ülkenin bir an önce Kaşıkçı'nın akıbeti hakkında hızlı bir soruşturma yürüterek olayın aydınlatılması gerektiğini dile getirdi.

 

 

TÜRKİYE İNCELEME YAPACAK

Dışişleri Bakanlığı, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda inceleme yapılacağını açıkladı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy,  Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın durumuna ilişkin bir soruya cevap verdi.

Aksoy, "Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetiyle ilgili gelişmeler, olayın gerçekleştiği günden itibaren yargı, emniyet ve istihbarat birimlerimizce yakından takip edilmektedir. Adıgeçenin akıbetinin tespiti amacıyla ilgili makamlarımızca başlatılan soruşturma yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi uyarınca konsolosluk binalarının dokunulmazlığı bulunmakla birlikte, diplomatik misyon şefinin muvafakatiyle konsolosluk binasında evsahibi ülke makamlarınca inceleme yapılabilmektedir. Suudi makamları işbirliğine açık olduklarını ve Başkonsolosluk binasında inceleme yapılabileceğini bildirmişlerdir. Soruşturma çerçevesinde konsolosluk binasında inceleme yapılacaktır" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE DAVET

Suudi Arabistan, İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı konusuna ilişkin, Türk uzman ve yetkilileri İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret etmeleri için davet etti.

Suudi yetkililerin Dışişleri Bakanlığı'na gönderdiği notada, şu ifadelere yer verildi: "Suudi Arabistan Krallığı, kardeş Türkiye Cumhuriyeti'ne saygılarını sunar ve Suudi Arabistan Krallığı'nın Suudi Arabistan vatandaşı Hamza oğlu Cemal Ahmad Kaşıkçı'nın kaybolması meselesi gerçeğinin öğrenilmesine verdiği önemden ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle işbirliği ilkesinden hareketle, Türk uzman ve ilgili yetkilileri İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret etmeleri için davet etmektedir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 55
  • kZy 5 yıl önce Şikayet Et
    adam basına bir iş gelecegini bilerek konsolosluga giriyor.eger òldurulduyse disardada infaz edilirdi kimsenin haberi olmadan amac kriz cikarmak seytan abd ve tasmali kopegi BAE bir plan yapti bu isin icinde evlenecegi kadinda var bence
    Cevapla
  • Beykozlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ordaki ozel guvenlikler herseyi bilir ama cok sıkı tembih almislardir o yuzden konusamazlar konusurlarsa ailelerine kadar zarar gorebilirler onlari gizliden sorusturmalilar onlar herseyi bilir
    Cevapla
  • Tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Arama yapsan ne olur yapmasan ne olur adamı çoktan çöle gömmüşlerdir
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    birinci gun izin cikmaliydi cook gec butun kanitlar yok oldu parca parca cikti cesed ati alan uskudari gecti mesele kapandi bitti bir sey cikmaz dahha
    Cevapla
  • Denge 5 yıl önce Şikayet Et
    Belli olmaz, uzman ekipler bu durumlar için vardır.
    Cevapla
  • cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    ati alan iskudari gecti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler