Tepkiler büyüyor! Peş peşe S.Arabistan kararları

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı sonrası S.Arabistan'a tepkiler büyüyor.

GİRİŞ 11.10.2018 08:24 GÜNCELLEME 11.10.2018 08:59
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giden ve daha sonra kendisinden haber alınmayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında tüm oklar Veliaht Selman'ın üzerinde...

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), son dönemde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti konusunda eleştirilerin hedefi olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın himayesinde düzenlenecek Geleceğe Yatırım Girişimi (Future Investment Initiative) adlı konferanstan sponsorluğunu çektiğini açıkladı.

 

Future Investment Initiative, "Çöl'deki Davos" olarak biliniyor.

Öte yandan  ABD'nin eski enerji bakanlarından Ernest Moniz, gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yaşanan gelişmeleri gerekçe göstererek, Suudi Arabistan'ın 500 milyar dolarlık projesi NEOM'un yönetim kurulundaki rolünü askıya aldığını duyurdu.

Eski Başkan Barack Obama döneminde Enerji Bakanlığı görevinde bulunan Moniz, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kaşıkçı'dan, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamadığını hatırlatan Moniz, "Şu anda yaşanan olayların ışığında, NEOM yönetim kurulundaki rolümü askıya alıyorum." ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan'ın "çılgın projesi" olarak gösterilen ve ülkenin kuzeybatısında Akabe Körfezi ile Kızıldeniz kıyıları boyunca uzanacak projenin yönetim kurulundaki 18 isimden biri olan Moniz, projede kendisine verilen rolün, ihtisas alanı enerji konusunda danışmanlık olduğunu belirtti.

NEOM projesi

Suudi Arabistan'ın Mısır ve Ürdün'ü de kapsayacak projesi NEOM'un, ayrıca üç kıta için köprü olması hedefleniyor.

Söz konusu üç ülkeden oluşturulması planlanan bölge, tamamen yenilenebilir enerji üretip tüketecek, sadece rüzgar ve güneş enerjilerinden yararlanacak.

KAYNAK: AJANSLAR, HABER7
YORUMLAR 26
  • Kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunların dini imanı para.
    Cevapla
  • Adama sorarlar 5 yıl önce Şikayet Et
    Xemal kaşıkçı'da bile bile neden gitmiş? Hangi devlet için kendini yem ettiki?
    Cevapla
  • AÇI 5 yıl önce Şikayet Et
    Terörist abd nin terörist elemenları
    Cevapla
  • Mesut 5 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef olaylara akillica bakmayanlar var, Newyork times aciyorsa demek kasikçinin öldürülmesi mason-siyonizm bu olaydan üzgündür. Öbür tarafdan Suudiler yanlis yerde onu katl etdiler. Suudiler, Türkiye gibi ilerlemek ve batidan ayrilmaga baslayiblar ve Suudiler bedel ödetiyorlar.
    Cevapla
  • deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    sen çok akıllı bakıyosun olaya demi? bi kişi öldü diye abd sdilerden vazgeçer mi ortada petrol var.
    Cevapla
  • Yerelli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu namusuz ve ahlaksız amerikan uşağı din düşmanı suud yöneticileri, önce birbirine bağlayıp sonrada bir kayaya bağlayıp uçurumdan denizin dibine atmadıkça orta doğuya huzur gelmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü