Genç milyarder kaçırıldı!

Afrika'nın en genç milyarderi olarak bilinen 43 yaşındaki iş adamı Muhammed Dewji, Tanzanya'nın Darüsselam kentinde spor salonuna gittiği lüks otelin önünde silahlı ve maskeli kişiler tarafından kaçırıldı.

Genç milyarder kaçırıldı!
Genç milyarder kaçırıldı!
GİRİŞ 11.10.2018 15:11 GÜNCELLEME 11.10.2018 17:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Afrika kıtasının en genç milyarderi olarak bilinen iş adamı Muhammed Dewji, Tanzanya'nın Darüsselam kentinde silahlı ve maskeli kişiler tarafından kaçırıldı.

3 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI

 

 

43 yaşındaki iş adamının Perşembe sabahı spor salonuna gittiği lüks otelin önünde kaçırıldığı bildirildi. Olayla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alındı. Tanzanya'nın tek milyarderi Dewji'yi kaçıran kişilerden ikisinin beyaz ve yabancı uyruklu olduğu belirtiliyor.

1,5 MİLYAR DOLARLIK SERVETİ VAR

Forbes dergisine göre 1,5 milyar dolarlık serveti olan Dewji, 2016'da servetinin en az yarısını hayır kurumlarına bağışlayacağını açıklamıştı. Aile şirketini tüm Afrika'da iş yapan büyük bir holdinge dönüştüren Dewji'nin en az 6 Afrika ülkesinde tekstil, un, meşrubat ve yemeklik yağ fabrikaları var.

AİLE OLAYI DOĞRULADI

Dewji'nin arkadaşı olduğu belirtilen Çevre Bakanı January Makamba, iş adamının babasıyla konuştuğunu ve ailenin kaçırılma olayını doğruladığını söyledi. Görgü tanıkları, silahlı kişilerin Dewji'yi arabaya bindirirken havaya ateş açtıklarını anlattı. Dewji'nin yanında korumalarının olmadığı açıklandı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 3
  • Hur adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Izine cikmislar
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Korumalari yokmus mu?
    Cevapla
  • akinaslan 5 yıl önce Şikayet Et
    yokmus
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...