Yunanistan’daki intihar kampı

Yunanistan’ın Lesbon adasında 7 bin kişinin barındığı “Moria Mülteci Kampı” ölüm kampı gibi. Sınır Tanımayan Doktorlar Saha Koordinatörü Luca Fontana, çocukları intihara sürükleyen kamp için “Burası hayatımda gördüğüm en kötü kamp” diyor. Fontana kampta tespit ettiği bulguları şu şekilde anlattı: Ekiplerimiz 6-18 yaş arası çocuklarla akıl sağlığı etkinliği yaptı. Çocukların 4’te biri kendilerine zarar veriyor ve intiharı düşünüyor. Bunların 78’i intihara teşebbüs etti. Bu kampın acilen kapatılması gerekiyor.

Yunanistan’daki intihar kampı
Yunanistan’daki intihar kampı
GİRİŞ 15.10.2018 06:57 GÜNCELLEME 15.10.2018 06:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yunanistan’da faaliyet gösteren Moria Mülteci Kampı, çocukların hayatını karartıyor. Sınır Tanımayan Doktorlar Saha Koordinatörü Luca Fontana, kamptaki 6-18 yaş arası çocuklarla akıl sağlığı etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çocukların 4’te birinin kendisine zarar verdiği ve intiharı düşündüğü yapılan çalışmalarla ortaya kondu. Mültecilerin yaşama isteğini kaybettiğini tespit ettik” dedi.

Yunanistan’ın Lesbon Adası’nda bulunan Moria Mülteci Kampı ölüm saçıyor. Yeni Şafak’a konuşan Sınır Tanımayan Doktorlar Saha Koordinatörü Luca Fontana, ülkelerini terk ederek Avrupa’da yeni bir hayata başlamayı düşleyen mültecilerin Moria’da sıkışıp kaldığını ifade etti. Mültecilerin, kampta intihara sürüklendiğini söyleyen Fontana, Sınır Tanımayan Doktorlar ekibinin 6-18 yaş arası çocuklarla akıl sağlığı üzerine etkinlik gerçekleştirerek saha araştırmasından çıkan korkunç sonuçları da açıkladı.

YAŞAMA İSTEĞİ YOK

Ekiplerin 6-18 yaş arası çocuklarla akıl sağlığı etkinliği gerçekleştirdiğini belirten Fontana, “Çocukların 4’te birinin kendisine zarar verdiği ve intiharı düşündüğü yapılan çalışmalarla ortaya kondu. Mültecilerin yaşama istediğini kaybettiğini tespit ettik. Bu kişiler arasında en az 78 kişi kendine zarar verdi, intihara teşebbüs etti. Gördüğüm en kötü mülteci kampı burası, acilen kapatılması gerekiyor” dedi.

KAYIP NESİL YETİŞİYOR

Kamptaki mağduriyetleri azaltmaya çalıştıklarını aktaran Fontana, "2 binden fazla çocuk kamplarda yaşıyor ama eğitimleri yok. Gelecekleri bu yüzden çok büyük tehlikede. Psikolojileri bozuk, okulları yok. Kamplarda yeterli okul, doktor, servis, koruma yok. Her şey karışık ve eksik" değerlendirmesinde bulundu.

ÇOCUKLARLA İLGİLENİLMİYOR

Kampta yaşanan zor şartlar yüzünden ebeveynlerin çocuklarıyla ilgilenemediğini ve bu yüzden çocukların sorun yaşadığı vurgulayan Fontana, “Dul anneler için kamptaki şartlar çok zor. Bazen çocuklarına bakacak yemek bulamıyorlar. Hem rutin sağlık, hem de akıl sağlığı için oldukça zorlayıcı” ifadelerini kullandı.

KIŞ KAPIDA AMA İNSANLAR ÇADIRDA

İnsanların işkence ve zulümden kaçtıklarını anlatan Fontana, “3 bin kişilik kampta 7 bin 500’den fazla insan var. İnsanlar basit ihtiyaçları için sırada beklemek zorundalar, bunun için kavga ediyorlar. Mesela kahvaltı, öğle yemeği gibi şeyler için hep sırada beklemek zorundalar. 1 tuvalette 70 kişi beklerken 1 duş için 100 kişinin sıraya girdiği oluyor. Ve kış geliyor, insanlar yaz kampı adı verilen çadırlarda yaşam savaşı veriyor” diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun zor kimse bu durumumdan şikayetleri YÖK diyemez insanda vicdan olmaması kötü Yaradan vicdanlarını uyarsın o kap sorumlularının ne diyeyim içim acıdı.
    Cevapla
  • Envers 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ne acı bi olay benim din kardeşlerim kafir kamp kurmuş goya onlara bakıyor. Reis ne olur onları bize getir ölümlü dünya 3.5 milyon ha küsurat ne farkeder bu zalimlerin elinde kalmasınlar.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardeşim hislere tercüman olmuşsun,acilen kardeşlerimiz acımasız keferelerin elinden alınmalı,zira Allah’ın rızası bundadır.Başkan,Reis ! Allah rızası için alalım ve hiç bir Suriyeli kardeşimizin gitmesine asla izin vermeyelim.
    Cevapla
  • Dadas 25 5 yıl önce Şikayet Et
    avrupa da insan hakki yasam hakki varya varsayim o nedenlenki 5.10 bin dolar verip avrupaya kosuyorlar ve hayatlarinin kumarini oynuyorlar bir lokma ekmek Türkiyede veriliyor du en azindan hayat güvenceleri vardi suc kendilerinin de ...
    Cevapla
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    naishat: insanlara zulüm ve işkence yapmayınız. zor durumda bırakmayınız. yoksa helak olursunuz. bu işler sizlerin bildiği ve gördüğü gibi değil. benden söylemesi.müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • <|> 5 yıl önce Şikayet Et
    yunanlar tabak falan kırıyordur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek