Trump sinyali verdi: İsterse gidebilir

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanı James Mattis'in göreve devam edip etmeyeceğiyle ilgili, "Onunla çok iyi bir ilişkimiz var, kendisi iyi bir insan. İyi anlaşıyoruz ancak kendisi ayrılabilir, yani bir noktada herkes ayrılabilir" dedi. Mattis, F-35'ler konusunda Türkiye'ye destek veren bir isimdi.

Trump sinyali verdi: İsterse gidebilir
Trump sinyali verdi: İsterse gidebilir
GİRİŞ 15.10.2018 17:48 GÜNCELLEME 15.10.2018 17:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan CBS kanalında yayımlanan "60 Dakika" programında, kabinesindeki görev değişikliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TRUMP: BURASI WASHİNGTON, İNSANLAR GÖREVLERİNDE AYRILIR

 

 

Son dönemlerde sıkça gündeme getirilen Mattis istifa edecek haberleri Donald Trump'a da soruldu. Trump, James Mattis'in görevine devam edip etmeyeceğiyle ilgili konuda kapıyı açık bıraktı.ABD Savunma Bakanı'nın kendisine "görevden ayrılmak istediği" şeklinde herhangi bir niyet beyanında bulunmadığını kaydeden Trump, "Onunla çok iyi bir ilişkimiz var, kendisi iyi bir insan. İyi anlaşıyoruz ancak kendisi ayrılabilir, yani bir noktada herkes ayrılabilir. Burası Washington, insanlar görevlerinden ayrılır" şeklinde konuştu.

TRUMP: MATTİS İSTERSE AYRILABİLİR

Mattis'le ilgili, "Doğruyu bilmek isterseniz sanırım kendisi biraz Demokrat" ifadesini kullanan Donald Trump'ın yorumları, Amerikan kamuoyunda "Mattis ayrılabilir" şeklindeki tartışmaları da yeniden alevlendirdi.

F-35'LER KONUSUNDA TÜRKİYE'YE DESTEK VERMİŞTİ

Mattis, F-35'ler konusunda Türkiye'ye destek veren bir isim. Senato'ya yazdığı mektup ile, F-35'ler konusunda Türkiye'nin rolünün ve öneminin vurgulandığı bir mektup göndermiş, sevkiyatın sekteye uğramaması gerektiğine değinmişti.

TRUMP BAŞKA İSİMLERDEN DE MEMNUN DEĞİL

Öte yandan Trump, kabinesindeki bazı isimlerden memnun olmadığını dile getirdi.

İsim vermek istemeyen ABD Başkanı Trump'ın bu değerlendirmesi, kamuoyu önünde sık sık eleştirdiği Adalet Bakanı Jeff Sessions'la ilgili bir yorum olarak değerlendirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • leventk 5 yıl önce Şikayet Et
    abd de , yer atında, bazende açıktan büyük br güç savaşı yaşanmakta, trump ve pentagon, ( askeri şahinler, derin devlet), savunma bakanıda bu gurubun en önemli adamı, trump bu gurubun kontrolüne girmek istemediğ için, hakkında sayısız iddia ortaya atıldı, hakkında kitap yazıldı, bütün çamaşırları ortaya döküldü, bu savunma bakanı istifa ettirilirse, trump kazanmış olacak, şiddet yanlısı, ypg/pkk yanlısı , ülkemize dolar operasyonu yapan , 15 temmuzu planlayan askeri kanat yenilmiş olacak ve ülkemiz için daha güzel günler gelecektir.
    Cevapla
  • leventk 5 yıl önce Şikayet Et
    o f35 desteği göstermelikti , asıl en tehlikeli bu adam, Türkiyenin tepkilerini dikkate almayan ve zamanında, trumpın , ypg ye silah gönderilmeyecek demesine dağmen, bu adam ve ekibi( pentagon ) silah yardımına aynen devam etti, bu adamın görevden alınması Türkiyenin yararına olacaktır . Abd nin suriyede ki fesatlıkları son bulabilecektir.
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bizimkilerde papaza bunu yapsaydı.
    Cevapla
  • manto 5 yıl önce Şikayet Et
    trump ın tüm konuşması bu değil.türkiyeye yaptırımların kalkmayacagını da söyledi
    Cevapla
  • Maserati 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir deli Amerikayı yönetiyorsa herkes utanması lazım. Bu ne ya?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir