Dünyanın gözü onun üstünde! Çarpıcı açıklama

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, New York Times’a yazdığı yazıda Trump’ın davetine icabet ederek ABD’ye gidebileceğini ifade etti.

Dünyanın gözü onun üstünde! Çarpıcı açıklama
Dünyanın gözü onun üstünde! Çarpıcı açıklama
GİRİŞ 15.10.2018 10:08 GÜNCELLEME 15.10.2018 10:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD'nin New York Times gazetesine yazdığı makalede, "Cemal'i kaybettiysek sadece kınamak yetmez. Onu bizden alanlar siyasi konumlarına bakılmaksızın hukuki çerçevede cezalandırılmalıdır" dedi. Kaşıkçı'nın kaybolduğunun ortaya çıkmasının ardından Donald Trump tarafından apartopar Beyaz Saray'a çağrılan Cengiz, makalesinde bu davete icabet edebileceğini belirtti.

"Eğer o gün Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda neler olduğunu ortaya çıkarmak için harcanan çabalara gerçekten katkı sağlarsa, davetini kabul etmeyi düşünürüm" diye yazan Cengiz'in ABD'de alıkonulması ve Türkiye'ye karşı kullanılmasından endişe ediliyor. Cengiz, yazısında şunları kaydetti:

 

 

ORADA KAYBOLDUM

"Konsolosluğa vardığımızda, içeri girdi. Bana kısa sürede kendisinden haber alamazsam, Türk makamları alarma geçirmemi söyledi. Eğer bunun Cemal'i son görüşüm olduğunu bilseydim, konsolosluğa kendim girerdim. O binadan bir daha hiç çıkmadı. Ve onunla ben de orada kayboldum. Cemal zulme karşı sesini yükseltti ama Suudi Arabistan halkının özgürlük talebini kendi hayatı ile ödedi. Eğer öldüyse ki öyle olmadığını umuyorum, bugün, onun doğum gününde binlerce Cemal doğacaktır. Sesi ve görüşleri Türkiye'den Suudi Arabistan'a ve dünyanın her yerine ulaşacaktır."

YORUMLAR 11
  • Türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    Hanımefendinın fetö bağlantısı araştırılmalı
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadında bı iş var
    Cevapla
  • selam 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kadın ajan olmasın
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bir iş var, eşi Türk ölenin soyadı Türk, Arabistan vatandaşı, ABD’nin 10 bin kilometreden bu işe karışması, Allah’ım devletimizi milletimizi koru.
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Kral selman yani suud abd den izinsiz bi iş yapamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...